Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un ampli dispositiu policial desallotja unes 400 persones de la plaça del Macba
  • CA

Dit i fet. Si avui el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, advertien que la policia intensificaria l’actuació en espais on s’acumulen centenars de persones per xerrar i beure, aquesta tarda n’hem tingut el primer exemple. Al voltant de dos quarts de set, la plaça del Àngels, la de davant del Macba, s’ha trobat una vintena de vehicles policials entre cotxes, furgonetes i motos que han posat fi a les trobades de gent que s’hi estaven produint. Han desallotjat la plaça quan hi havia unes 400 persones, segons càlculs dels agents disposats in situ. En alguns casos, s’han imposat sancions administratives.

Fonts oficials de la policia catalana vinculen directament aquesta intervenció a la voluntat dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana d’estar molt més a sobre d’alguns espais que s’han erigit com a espais de socialització habitual per a centenars de persones que sovint se salten les normes sanitàries instaurades pel govern català. Segons han informat aquest migdia els responsables policials, feien referència a indrets com la plaça del Macba, el passeig del Born o algunes places de Gràcia.

El comissari Molinero ha criticat l’actitud de la gent que es concentra en aquestes zones i l’ha titllat d'”irresponsable”. En el mateix sentit, Sàmper ha assegurat que els cossos de seguretat volen impedir les aglomeracions als espais públics després que en les últimes setmanes s’hagi detectat un increment “escandalós” de les festes al carrer abans del toc de queda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa