Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UGT vol abandonar l’acord que permet obrir els comerços en diumenge
  • CA

La UGT ha denunciat que no s’ha complert el pacte dels diumenges comercials i ha presentat una demanda posant sobre la taula aquests incompliments. “Marxem de l’acord”, han dit integrants del sindicat i han afegit que la idea és desvincular-se en la pròxima comissió de seguiment de l’acord, que encara no està convocada. El pacte del qual parla UGT va permetre obrir els comerços de les zones turístiques els diumenges i els festius entre el 15 de maig i el 15 de setembre.

En un document al qual ha tingut accés Europa Press, la UGT indica que “moltes de les empreses del sector de grans centres comercials han obert els diumenges obligant a treballar els treballadors”. En aquest sentit, en sindicat ha insistit que les empreses “no podien obligar els seus treballadors a treballar els diumenges i els festius perquè era voluntari”, tal com establia l’acord al qual van arribar l’Ajuntament, la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, PIMEC Comerç, Foment del Treball, l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) i la UGT.

UGT va denunciar el juliol a Inspecció de Treball que estaven vulnerant drets laborals

Una representant sindical, Betty Costa, ha subratllat aquest dijous en una roda de premsa que el mes de juliol la UGT ja va traslladar una denúncia a Inspecció de Treball per alertar que s’estaven vulnerant els drets laborals. D’altra banda, el responsable del sector de comerç del sindicat, Toni Díaz, ha explicat que l’Ajuntament vol convocar una trobada de la comissió de seguiment per plantejar la manera de garantir el compliment del pacte.

“Si no es fa d’aquesta manera, nosaltres ens desvincularem de l’acord i farem tot el possible perquè l’any que ve no es pugui obrir els diumenges i els festius”, ha assegurat Díaz. Des del seu punt de vista, s’ha aconseguit el contrari que es pretenia, que era fer possible l’obertura dels establiments i garantir el descans dels treballadors que no volien treballar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa