Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Síndica va rebre dues queixes per assetjament escolar al Manyanet de Sant Andreu l’any 2019

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha sortit al pas del suïcidi d’una nena de 15 anys que estudiava a l’escola Manyanet de Sant Andreu amb nova informació sobre el centre. En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies, Vilà explica que van rebre dues queixes relacionades amb el col·legi per part de dues famílies. Va ser l’any 2019. En tots dos casos, d’un nen i una nena, es queixaven que companys dels fills els pegaven i els insultaven. Davant d’això, la Sindicatura va alertar el Consorci d’Educació de Barcelona, on l’Ajuntament hi té un pes del 40% i la Generalitat d’un 60%.

“Ens van dir que hi havia un protocol que el tenien totes les escoles i que investigarien si s’havia seguit i què havia passat”, comenta. Des de la mateixa Sindicatura van revisar el protocol, que afirma que era “correcte”. “Però clar, s’havia de posar en marxa”, afegeix. Amb tot, es mostra prudent amb el cas de la noia d’aquest centre que es va suïcidar fa uns dies i la relació que pugui tenir-hi l’escola.

Darrerament, el professorat del centre ha expressat en un escrit conjunt que consideren que es fa una gestió correcta dels casos que puguin sorgir d’assetjament escolar. També asseguren que no és cert que hi hagi alumnes abandonant l’escola per la pressió del bullying i la gestió que en fa el centre. De moment, però, tant el Síndic de Greuges de Catalunya com el departament d’Educació mantenen una investigació sobre el centre per aclarir la situació que va portar l’adolescent a treure’s la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa