Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Síndica investigarà les presumptes irregularitats a les oposicions a la Urbana

La Síndica de Greuges de Barcelona investigarà d’ofici les presumptes irregularitats a les oposicions de la Guàrdia Urbana després que diversos sindicats policials denunciessin que s’havien filtrat les respostes d’una de les proves. Dissabte van començar les tres primeres proves eliminatòries del procés de selecció per incorporar 259 agents a la policia barcelonina i poques hores després van començar els rumors de possible tupinada.

Segons recull la Síndica, els sindicats van denunciar que “la plantilla de respostes d’un dels exercicis corresponents a la segona prova, relativa al raonament abstracte i amb una puntuació del 40% sobre el resultat final, havia estat difosa per alguns centres docents de formació abans de la realització de la prova”, la qual cosa suposava un avantatge per a alguns dels aspirants. A més, diversos candidats han presentat queixes a la Síndica pel mateix motiu.

L’Ajuntament de Barcelona ha defensat que el consistori va seguir tots els procediments legals per adquirir les proves de selecció, però ha decidit obrir un expedient informatiu per determinar possibles irregularitats en el procés.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mike a juny 08, 2021 | 15:38
    mike juny 08, 2021 | 15:38
    totes les oposicions tenen irregularitats... i no parlem ja de les posicions d'interinatge, que van a dit...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa