Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La prostitució s’adapta a la nova normalitat
  • CA

El sexe ha estat un dels temes més debatuts per la Covid-19. Sexe en espais oberts o tancats? Amb mascareta o sense? Els professionals que es dediquen a aquest servei també han notat les conseqüències de la por a l’exposició i han hagut d’innovar els seus serveis oferint proves PCR o massatges eròtics amb mascareta.

Durant la pandèmia, la totalitat dels serveis que oferien van haver de cancel·lar-se. Aquest fet va fer que la majoria de treballadors sexuals no tinguessin ingressos i tampoc ajudes de l’Estat, donada la seva condició laboral no reconeguda. Les agències dedicades als acompanyants de luxe també van veure reduïda la seva facturació durant aquest període perquè el tancament de fronteres va obligar a anul·lar totes les reserves internacionals.

“La Covid-19, en el meu cas, ha fet disminuir el nombre de trucades en un 50% i els serveis que oferia habitualment també s’han reduït un 50%. Quan va acabar-se el confinament vaig continuar treballant amb les clientes habituals però aquestes també han reduït el nombre de serveis. Moltes d’elles són empresàries que s’han vist afectades econòmicament per la crisi“, explica el David, que treballa com a gigoló des de fa tres anys.

En l’àmbit de la prostitució de luxe, la Susana i el Cristian, propietaris i directors de les agències EMV i EMM, afirmen que no han notat les conseqüències de la crisi econòmica derivada de la Covid-19 en els seus clients i que “si abans les noies i els nois que contractaven anaven al seu destí amb vols comercials, ara, els nostres clients lloguen avions privats per disminuir l’exposició al virus”.

Noves mesures de protecció

La por a l’exposició al virus és una de les principals causes que fan disminuir la facturació dels professionals del sexe. Per poder reduir aquesta por, les persones que es dediquen a aquest servei es fan proves PCR habitualment. “He pogut notar que durant les relacions sexuals, moltes dones han preferit que no ens fem petons. Crec que és per culpa de la Covid-19 perquè abans era una cosa que agradava molt” explica el David.

Per altra banda, altres serveis que no requereixen tant contacte físic com els massatges eròtics han passat a fer-se amb mascareta. “Molts dels meus clients no creuen en la Covid-19 però altres sí que m’han preguntat per les mesures que s’adopten i si ho desitgen, els serveis poden ser amb mascareta”, afirma la Karina, que treballa com escort de luxe.

En les altes esferes, els clients sí que demanen moltes més mesures de protecció. “Molts dels nostres clients i clientes demanen que la persona que contracten es faci una prova PCR abans de pujar a l’avió privat que han llogat per a ells o elles”, explica la Susana, directora d’EMV.

Serveis d’escolta

En general, tots els professionals del sector asseguren que la majoria dels seus clients saben que cuiden moltíssim la seva salut i que per això recorren a ells. A més, apunten que a part de les relacions sexuals, també ofereixen serveis com acompanyants.

“El 80% dels serveis que venem són de companyia. Hi ha clients que han arribat a pagar 10.000 € perquè una persona els escolti, ja que no han mantingut cap classe de relació sexual”, afirma el Cristian, director de l’agència EMM.

La Marla, que porta en aquest sector des dels vint anys, afegeix que hi ha molta gent que si no és per elles, no tenen mai cap abraçada ni ningú que les escolti. “El 70% dels meus clients han tingut cites amb mi on no hi ha hagut cap relació sexual. Hi ha molta gent que no té temps per relacionar-se o no sap fer-ho i nosaltres els ajudem”, apunta la Marla.

La solitud que ha portat en molts casos el coronavirus ha fet que un cop acabada la pandèmia, augmenti la demanda de serveis d’acompanyament. Els professionals del sector asseguren que la Covid-19 sí que portarà canvis en la seva professió i que, com en tots els sectors, no tindran més remei que adaptar-se a les noves peticions dels client.

[Demà el TOT Barcelona aprofundirà en la precarietat del sector a causa de la Covid-19 i el creixent debat sobre com regular-lo]

Més notícies
Manifestants a favor de la llei d'abolició de prostitució a la Plaça Sant Jaume / ACN
La Covid-19 reobre el debat sobre la legalització de la prostitució a Barcelona
Notícia: La Covid-19 reobre el debat sobre la legalització de la prostitució a Barcelona
Comparteix
Els treballadors i les treballadores sexuals de Barcelona afirmen que s’han vist desprotegits durant la pandèmia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa