Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La pluja destrossa una desena de camins de Collserola
  • CA

Els aiguats que van caure a Barcelona entre el dijous 17 i el dissabte 19 de desembre han tingut conseqüències a Collserola. Segons informen el consorci del Parc de Collserola i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), una desena de camins de la muntanya barcelonina van quedar destrossats pel temporal. En un comunicat, el consorci i l’ens metropolità recorden que van ser unes pluges “inesperades i no predites”, ja que segons els models meteorològics no havien de ser aiguats “intensos ni abundants”.

Un camí afectat per la pluja / Consorci Parc de Collserola

Els camins més afectats són: de Can Cerdà a Can Güell, de Torre Gresa al Torrent de Can Coll i a Can Codina, de la carretera d’Horta a Cerdanyola, els del barri de Canaletes de Cerdanyola a Can Catà i a Serra na Joana, el de Flor de Maig a Can Calders, el de Can Borrell a Sant Medir, el de Sant Cugat a Can Borrell i el del Turó de Montcada.

Arbres i branques caiguts tallen un camí a Collserola / Consorci Parc de Collserola

Les pluges d’aquells dies van fer que el nivell de la riera de Sant Cugat pugés, cosa que va afectar camins propers. Els treballadors del parc han engegat el manteniment i reparació dels danys, tot i que el consorci admet que “algunes intervencions requeriran molt més temps”. En alguns casos caldrà, fins i tot, redactar projectes d’arranjament o de modificació de traçat per evitar afectacions futures. Amb tot, alguns camins estaran tancats “durant un quant temps”.

Branques caigudes a Collserola per la pluja / Consorci Parc de Collserola

Ara per ara el parc treballa per retirar arbres caiguts i branques dels camins, així com restes d’esllavissades.

El consorci i l’AMB detallen que cada any s’inverteixen 145.000 euros en el manteniment ordinari dels camins de la xarxa de prevenció d’incendis.

Més notícies
Seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona / AMB
L’AMB incrementa un 6% el seu pressupost pel 2021
Notícia: L’AMB incrementa un 6% el seu pressupost pel 2021
Comparteix
Si es té en compte l'activitat de les societats participades, el pressupost consolidat de l'AMB és de 2.120,8 milions d'euros
José Montoya, pastor a Collserola, amb el seu gos Torbe i el ramat d'ovelles / A. L.
L’últim pastor de Barcelona i la pandèmia: més llibertat, menys negoci
Notícia: L’últim pastor de Barcelona i la pandèmia: més llibertat, menys negoci
Comparteix
José Montoya pastura les ovelles des que era petit a Collserola| L'aturada de la restauració ha fet caure els seus ingressos per venda de xais

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa