Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La patronal de les VTC es vol querellar contra Colau
  • CA

La patronal de les VTC, Unauto, vol presentar una querella contra Ada Colau per prevaricació. Ho ha confirmat el president de la patronal a Catalunya, Josep Maria Goñi, i ha detallat que l’assemblea extraordinària d’Unauto ho va decidir el dissabte passat. La querella, avançada a El Nacional, contra l’alcaldessa de Barcelona, que podria incloure altres delictes a banda de la prevaricació, serà una de les 19 que presentarà la patronal. Goñi ha especificat al TOT Barcelona quin podria ser el motiu del possible delicte de prevaricació de Colau: l’AMB, de la qual la màxima representant municipal n’és presidenta, va assistir a reunions en què es tractava el decret que avui s’aprovarà i que Unauto considera “il·legal”. Així, l’AMB va formar part d’unes negociacions en què es parlava d’una regulació il·legal i, per tant, acusarien Ada Colau de prevaricació.

El president d’Unauto VTC Catalunya ha explicat a aquest diari que la querella està “pràcticament redactada” i que es presentaria “en breu”. Els equips jurídics de la patronal, ha afegit Goñi, tenen indicis “més que suficients” per iniciar aquestes accions legals. Tot i així, esperaran a l’aprovació del decret, ja que “ni tan sols” tenen una còpia del text que es presenta avui al parlament. 

Goñi ha acusat Ada Colau d’intercedir a favor dels taxistes perquè s’aprovi el decret. Segons Unauto, l’alcaldessa podria haver pressionat “a nivell polític” i donant suport “als grups violents”.

Colau ha donat “cobertura als violents”

D’això precisament acusa el president d’Unauto VTC Catalunya a l’alcaldessa i presidenta de l’AMB, ja que entén que ha donat “cobertura als violents”. Josep Maria Goñi, basant-se en les proves recollides pels serveis jurídics de la patronal, assenyala que Colau podria ser “qui ho ha dirigit tot”, en referència a les protestes i alguns episodis violents per part dels taxistes. 

Entre les proves que presentaran contra l’alcaldessa hi ha vídeos en què se la veu amb els taxistes, segons ha anunciat Goñi. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa