Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova seu de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella avança les obres menors
  • CA

La nova seu de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella, al carrer de les Tàpies, posa la directa: les obres menors s’avançaran a la paperassa i ja es començaran a fer durant el primer semestre de 2021. Així, actuacions més senzilles com habilitar el sistema de seguretat o un espai per a vigilants estaran “enllestides al juny”, ha detallat el tinent d’alcaldia, Albert Batlle, en resposta a una pregunta de JxCat a la comissió de seguretat d’aquest dimarts. “Les obres grans començaran durant el 2021, un cop fets els projectes d’obra i les licitacions”, ha afegit.

La posada en marxa s’espera per a l’estiu de 2022. Es tracta de l’antiga seu del Consell Comarcal del Barcelonès, que un cop dissolt va heretar l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’ens l’ha cedit al consistori durant 15 anys –ampliables a 10 més– a canvi d’un lloguer anual. La futura comissaria tindrà 2.300 metres quadrats i inicialment 387 guàrdies. L’actual seu de la Rambla serà una Oficina de Recepció de Denúncies oberta les 24 hores.

Batlle també ha explicat que l’Ajuntament preveu fer un concurs d’idees el 2021 per a la construcció de les noves comissaries de la Guàrdia Urbana a Sarrià i a Sant Andreu. El tràmit serviria per orientar els projectes bàsic i executiu dels futurs edificis. Preguntat també pel CECOR, el centre de coordinació dels diferents cossos de seguretat, ha detallat s’hi faran obres de forma immediata perquè el proper maig “es pugui fer el trasllat del servei de Bombers i del SEM”.

Batlle ha assumit que la Guàrdia Urbana té “importants reptes d’infraestructures”, és a dir, equipaments que necessiten millores des de fa anys. Segons el tinent d’alcaldia, la voluntat municipal és “habilitar una partida pressupostària” per “donar sortida” a obres d’aquest tipus, si bé no ha donat detalls d’intervencions en altres comissaries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa