La noia que va perdre l’ull a les protestes proHasél es querella contra dos agents dels Mossos

La seva defensa acusa un escopeter i el seu cap de disparar intencionadament a la cara de la manifestant

La noia que va perdre un ull a les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasél per un tret d’un projectil de foam s’ha querellat contra dos agents dels Mossos d’Esquadra –l’escopeter i el seu comandament directe–, a qui acusa de saltar-se els protocols de la policia catalana i disparar-li a la cara de manera intencionada. La seva defensa i el centre Irídia han presentat dues querelles contra els agents per un delicte de lesions amb agreujant, segons ha avançat Catalunya Ràdio.

La codirectora del centre Irídia, Anaïs Franquesa, ha explicat que l’entitat ha recollit imatges i gravacions d’aquell 16 de febrer que demostren que la noia “estava dempeus, no ajupida”, quan va rebre l’impacte del projectil de foam a l’ull i que, a més s’estava allunyant de la línia policial en un moment en el qual no hi havia llançaments contra els agents. Tot això, segons Franquesa, unit al fet que les escopetes de foam incorporen un visor hologràfic de precisió, fa pensar que el tret “va ser intencionat”

Segons Franquesa, el centre Irídia ha estat capaç d’identificar amb “número i imatges” els dos agents implicats i consideren acreditat que el tret fatal va ser obra dels Mossos. “Hi ha dues detonacions en un marge de 6 o 7 segons i és llavors quan la noia cau a terra”, explica l’advocada. “Hi ha fotografies on se’ls veu preparats per disparar”. L’entitat acusa els Mossos de disparar projectils de foam de manera “indiscriminada” i ara el que cal determinar és si el que va buidar l’ull a la noia va ser “intencionat” o no.

Interior garanteix col·laboració

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el seu departament ha col·laborat en tot moment amb la justícia i que han presentat tota la documentació requerida pel Jutjat d’Instrucció número 1, que és l’encarregat d’investigar el cas. “Dos dies després de l’incident em vaig reunir amb Irídia i amb Amnistia Internacional per oferir-los tota la nostra col·laboració i em vaig comprometre a publicar els protocols d’ús del foam tan aviat com sigui possible”, ha dit.

Sàmper ha lamentat que la noia perdés l’ull durant per l’actuació policial i ha recordat que serà el jutjat qui decideixi “si va ser correcta o no”. El conseller ha insistit que les actuacions d’ordre públic “impliquen riscos” perquè es fan en manifestacions “en moviment” i que no hi ha cap país on la policia restableixi l’ordre públic sense incidents. “És difícil d’entendre i segurament no agradarà, però les accions d’ordre públic no són perfectes enlloc” i que cal buscar com millorar-les constantment. 

Comentaris

  Xevier 16/04/2021 10:17 pm
  Em sap greu però no servirà per res. La justícia espanyola no actua mai contra la policia ni contra els elements feixistes. Aquests són sagrats i intocables. No hi ha res a fer, maca...!!!
  Josep Maria 16/04/2021 8:15 pm
  Ho trobo molt bé que ho denunciï.
  Jordi 16/04/2021 1:33 pm
  Anda, vuélvete a la cama otro ratito.
  Siempre hay tonto/as útiles. 16/04/2021 12:10 pm
  En agradecimiento Hasél te enviará un autógrafo en un papel de WC.
   uno que vive en Tabarnia 16/04/2021 8:38 pm
   tu!
  Anònim 16/04/2021 10:12 am
  Si pudiera usted ilustrarnos sobre cómo actúa Scotland Yard,se lo agradecería,pues según he visto en la prensa las actuaciones en los últimos días han sido muy similares a las que se producen aquí.
  aprendan de como actúa Scotland Yard. 16/04/2021 9:22 am
  espero que pueda sacar una indemnización considerable , con condenas a los culpables directos y responsabilidades políticas , Trapero , conseller , y disolución de esa BANDA de sádicos llamada BRIMO .
   Scotland Yard 16/04/2021 10:57 am
   ha de informarse , S Y , en las manifestaciones utiliza la táctica de "empellones" o empujar a los manifestantes , van sin casco, sin armas de fuego, utilizan el escudo para ir empujando poco a poco . en las últimas manifestaciones del 3 de abril hubo un herido (policía) y un manifestante detenido . Si las manifestaciones son violentas (futbol ) y están fuera de control (etílicos), se utiliza agua a presión y gran cantidad de policías en unidades compactas, sin armas de fuego, pero ya con protecciones ( casco etc ). cuando ya son asuntos de terrorismo/fanatismo religioso son unidades especiales .
    Tarariras 16/04/2021 6:58 pm
    Claro, es el caso que nos ocupa por edo actúa la BRIMO
    Anònim 16/04/2021 1:12 pm
    Muchas gracias por la explicación,luego entiendo que en una manifestación violenta cómo fueron las de aquí y los Mossos hubieran ido sin casco y sin protecciones,estaríamos hablando de muertos pero de los Mossos,aquí usaron el material que tienen autorizado,y si una chica ha perdido un ojo por desgracia,pero de ahí a decir que fue intencionado media un abismo,el único que sabe si fue intencionado es el que disparó y veremos como se resuelve en el juicio.
   Manel.Bcn 16/04/2021 10:35 am
   Llavors els salvatges que van.destrossar BCN què devien.ser?... germanetes de la caritat?...va ser mala sort i ser en lloc equivocat...
   84
   105
   Respon
    PER MI POT CREMAR BCN CADA DIA 16/04/2021 1:07 pm
    Et refereixes als mercenaris de la BRIMO?, perquè ells son els principals instigadors dels aldarulls, i en tot cas, aquestes coses tenen un motiu, i es la represio d'un estat dictatorial, la violencia del sistema es molt pitxor i mes greu

Nou comentari