La Guineueta estrena pista coberta després de més de dos anys d’espera entre obres i retards

La reforma suposa posar fi als problemes de paviment i de manca de protecció per la pluja que diversos equips havien denunciat durant dècades

Després de dos anys i mig d’espera per retards acumulats, finalment, el CEM Guineueta ha pogut estenar equipament. L’Ajuntament ha celebrat aquest cap de setmana la finalització de les obres de la pista poliesportiva semicoberta, amb vestidors i graderies i la seva posada en marxa. La millora de la pista, que ha costat 3,1 milions d’euros, suposa un alleugeriment per a tots als clubs i usuaris de l’espai, que fins ara havien hagut de conviure amb un paviment en males condicions i amb la frustració d’haver d’anul·lar l’activitat cada vegada que plovia.

Amb la reforma de la pista i la nova coberta, aviat podran tornar a practicar esport els equips de patinatge sobre rodes, bàsquet i futbol sala que havien s’havien mogut a altres equipaments durant el període d’obres. Un trasllat que va iniciar-se quan s’acabava l’any 2018 i que s’ha allargat fins ara. De fet, els retards continuats de la rehabilitació i la manca de comunicació per part de l’Ajuntament s’havien convertit en un problema seriós per almenys un dels clubs que fa dècades que s’ha establert en aquella pista i que treballa amb infants i adolescents en situacions complexes, tal com va explicar la mateixa Associacó Esportiva Babar al TOT Barcelona.

El tancament perimetral de la pista s’ha realitzat amb lames de fusta reciclada, un material durable i que no necessita manteniment, i que a més protegeix dels raigs directes del sol, de la pluja i de l’aire. Aquesta estructura, que simula un umbracle, vincula  i integra l’equipament amb l’entorn verd del Parc de la Guineueta, tot generant una transició natural entre ambdós espais. A més, la il·luminació de la pista i dels annexos s’ha realitzat a través de diferents lluminàries LED i està previst aprofitar al màxim les entrades de llum natural.

Els accessos a l’equipament s’han millorat per complir amb la normativa vigent d’accessibilitat i es disposa d’un ascensor per accedir a les graderies.

Per últim, un dels aspectes prioritaris de l’actuació era recuperar la continuïtat entre totes les zones verdes existents de l’entorn per integrar l’equipament al Parc de la Guineueta. Per aquest motiu, s’han aprofitat les obres per arranjar els entorns i donar continuïtat a les zones verdes des del Parc de la Guineueta fins a l’espai arbrat i enjardinat entre els blocs que s’estenen del carrer Castor fins al passeig de Valldaura. A més, s’ha habilitat un nou local, integrat dins el mateix volum de l’equipament, destinat al manteniment del parc.

Pista de bàsquet coberta al barri de Canyelles

El CEM Guineueta no és l’únic club que estrena un nou equipament al districte de Nou Barris. Des de fa uns mesos, el CBS Canyelles ja pot jugar els seus partits de bàsquet a un espai tancat, tal com determina la Federació Catalana de Basquetbol.

L’espai situat en el pati interior de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià ja s’ha habilitat per poder garantir la pràctica esportiva en cas de pluja o fred. Els treballs han consistit en instal·lar una nova coberta amb tancaments tèxtils fixats mecànicament a l’estructura. També s’ha reparat l’antic paviment de terratzo per un paviment antilliscant i s’ha adequat el pendent de la pista per renovar i ampliar la xarxa de sanejament de les aigües pluvials. Per últim, s’ha dut a terme una nova instal·lació elèctrica i s’hi han col·locat nous elements lumínics, substituint els projectors situats a l’edifici de l’escola per llums LED protegides contra impactes i caigudes.

El projecte també ha inclòs la renovació de l’equipament de la pista de bàsquet, amb noves cistelles homologades que poden adaptar l’alçada d’ús de l’anella de joc  i un nou marcador electrònic fixat a l’estructura de la carpa.

En el darrer mes s’ha signat el conveni de cessió d’ús i gestió amb el CBS Canyelles i la direcció del Centre d’Educació Deià, en col·laboració amb el districte de Nou Barris, que és qui ha impulsat la inversió total de 650.000 euros.

Nou comentari