Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Troben una trentena de testimonis de l’atropellament i la fugida de Cap d’Any
  • CA

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha localitzat dos testimonis directes de l’atropellament de Cap d’Any i una vintena llarga més de persones que van presenciar la fuga del vehicle per la rambla Catalunya. I ha sigut en gran part gràcies a la col·laboració ciutadana. “A mesura que anava passant el dia, el primer dia laborable després dels fets, anaven apareixent més testimonis, ciutadans que ens contactaven perquè havien vist part dels fets i policies locals que ens deien que havien vist al seu municipi un vehicle amb la part frontal abonyegada i que podia ser el que busquem”, explicava aquest dimecres al vespre al Tot Barcelona el subinspector de la Guàrdia Urbana David Vázquez, responsable de la unitat d’atestats del cos.

[r:1]   

El primer que s’ha aclarit és que l’atropellament va ser a l’avinguda Diagonal a l’altura de la Via Augusta, i no a la cruïlla amb rambla Catalunya com es pensava en un principi. La reconstrucció dels fets que els investigadors estan fent amb els testimonis i les filmacions de les càmeres de seguretat de la zona indiquen que el vehicle, un turisme de color fosc, circulava per la Diagonal cap al centre de la ciutat i va atropellar la víctima al pas de vianants. Després va seguir un tram per la Diagonal fins que va arribar a l’altura de la rambla Catalunya, on va girar i es va ficar al passeig central per continuar per la zona de vianants fins a Rosselló. No va causar danys però alguns vianants van haver d’apartar-se per evitar ser atropellats.

El capdamunt de la rambla Catalunya, el punt per on va accedir-hi el vehicle de l'atropellament de Cap d'Any per fugir / S.B.

El capdamunt de la rambla Catalunya, per on va accedir-hi el vehicle per fugir / S.B.

Moment de pànic a la rambla Catalunya

La investigació continua amb les declaracions dels testimonis, tants els que hi havia al pas de vianants quan es va produir l’atropellament –un dels quals ha aportat informació especialment útil– com els que estaven en diversos punts de la rambla Catalunya i van veure de sobte els fars d’un vehicle que avançava per una zona de vianants: una imatge que recordava esgarrifosament al 17-A i que es produïa justament mentre hi ha una alerta terrorista a Barcelona. 

Aquest impacte psicològic i el fet que fos negra nit –era poc abans de les dues de la matinada– explica que els testimonis no puguin precisar la marca i el model del vehicle. Tot i que s’ha parlat d’un monovolum i d’una furgoneta, el subinspector Vázquez assegura que no es pot concretar del tot però que es tracta d’un turisme convencional de color fosc.

Tampoc no hi ha consens sobre si dins del cotxe hi havia només el conductor o més ocupants. “Hi ha testimonis que el van veure de molt a prop que ens diuen que sí, i algunes imatges de les càmeres de seguretat fan pensar que els vidres del darrere eren tintats, i per això altres testimonis potser no van veure ningú als seients del darrere”, argumenta l’investigador.

La qualitat de les imatges de les càmeres també és desigual, cosa que fa que no puguin tenir la matrícula del vehicle sobre la taula de moment. 

Tot i que confien a localitzar l’autor dels fets amb la investigació, de la mateixa manera que ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per trobar testimonis, la Guàrdia Urbana demana al conductor que tingui “un gest d’humanitat” i s’entregui. “Segurament va ser un accident involuntari i va fugir perquè es va espantar, potser havia begut o havia pres drogues. Però que no pensi que s’exposa a una pena de 30 anys de presó, que es presenti a la policia, no té cap sentit que continuï en l’anonimat”, defensa el subinspector. 

El jove ferit en l’atropellament continua ingressat en estat crític a l’Hospital Clínic. 

Més notícies
La policia busca un conductor per atropellar un noi de 25 anys, deixar-lo en estat crític i fugir
Notícia: La policia busca un conductor per atropellar un noi de 25 anys, deixar-lo en estat crític i fugir
Comparteix
Els fets van ocòrrer ahir a la nit a la cruïlla de Rambla Catalunya amb l'avinguda Diagonal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa