Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana activa un dispositiu especial antifestes i ‘botellons’
  • CA

La Guàrdia Urbana ha capgirat les seves funcions els últims mesos. Ara, amb el retorn de les restriccions, encara més. S’ha prioritzat la vigilància i el control d’espais públics, s’ha reforçat l’horari nocturn dels agents i s’ha establert “un dispositiu específic pel control de festes il·legals o consum compartit de begudes alcohòliques”, ha informat l’Ajuntament en un comunicat. En aquest sentit, també es destaca que es monitoritzen les xarxes socials per decectar les festes o botellons que es donen a la ciutat. Com a conseqüència d’aquests esforços policials, des de divendres fins a diumenge passat, van desallotjar gairebé 3.000 persones de la via pública o espais privas per incomplir les restriccions sanitàries.

Concretament, segons ha informat l’Ajuntament, han estat 2.876 persones que s’estaven saltant les normes. Ara bé, la pitjor part se l’han endut els que consumien alcohol al carrer. Fins a 647 veïns han estat denunciats per la Guàrdia Urbana per fer botellon a la via pública des que els bars estan forçosament tancats per consumir-hi.

Malgrat aquestes dades, el cos barceloní subratlla que “s’ha produït un compliment generalitzat de les noves restriccions”, si bé han hagut de “corregir” algunes “conductes i situacions no permeses”. Entre les esmentades, la Urbana ha comptabilitzat prop de 7.000 advertiments per no portar la mascareta o no dur-la ben posada –336 persones van acabar denunciades arran d’això. Pel que fa a les sancions, se n’han aplicat 281 més per no matenir la distància de seguretat i 325 més per participar en reunions de més de sis persones.

Un dels altres assumptes a tenir en compte són en aquest balanç són els avisos que ha rebut la Guàrdia Urbana durant aquests dies, especialment després que el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, animés els ciutadans a advertir els cossos policials si veien veïns saltant-se les normes. Les dades municipals revelen que hi ha hagut 226 trucades per molèsties a l’espai públic –un 12,8% d’elles vinculades a que no es repectessin les mesures sanitàries– i 241 avisos vinculats a bars i restaurants, el 58% de les quals amb requeriments per la normativa de salut. En el cas de la restauració, la Guàrdia Urbana defensa que aquells tres dies prioritzaca l’advertiment i la pedagogia però que, tot i així, van acabar denunciant 5 establiments. Un d’ells va ser el restaurant insubmís del qual va informar aquest diari, el Mordisco.

Des del setembre

Si les dades aplegades van més enllà i es calculen des de l’1 de setembre fins al 18 d’octubre, s’han desallotjat un total de 28.822 persones per incomplir les restriccions sanitàries imposades per la crisis sanitària de la Covid-19 i s’han interposat 3.772 denúncies per consum d’alcohol a la via pública. Pel que fa a l’ús de la mascareta la Guàrdia Urbana ha fet un total de 41.995 avisos relacionats amb el compliment de la normativa reguladora desplegada per regular el seu ús a l’espai públic i s’han interposat un total de 1.512 denúncies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa