Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retiren la gestió de dues residències a una empresa per possibles infraccions durant la Covid-19

L’empresa Eulen deixarà de gestionar, de moment, les residències Bertran Oriola i Mossèn Vidal i Aunòs. Així ho ha decidit del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, que ha suspès de manera cautelar l’explotació del servei per part de la companyia. Almenys així serà fins a la resolució definitiva dels expedients sancionadors oberts. Aquests procediments contemplen “diverses irregularitats detectades en la gestió d’aquests centres i l’atenció a les persones usuàries durant l’emergència sanitària de la Covid-19”, ha informat la conselleria.

En totes dues residències –que són propietat de la Generalitat– el Servei d’Inspecció del Departament va trobar irregularitats en el funcionament i organització del dia a dia. Una mostra que, a més, confirma les queixes dels familiars aplegats en la Coordinadora de Residències 5+1, que no s’havien cansat de denunciar mancances en el servei ofert per Eulen.

De fet, arran de l’esclat de la crisi, les dues residències havien estat intervingudes de manera provisional –com altres centres de la ciutat– per la crua situació que afrontaven i l’escasetat de personal que tenien.

Possibles multes

L’expedient sancionador a Eulen a la Bertran Oriola consta d’una presumpta infracció greu –la multa pot ser de 4.000 euros– i cinc de molt greus –cada sanció pot arribar als 7.900 euros. A més, però, caldria afegir-li “la suspensió de la prestació de serveis per un període de 4 anys per cadascuna de les infraccions”, afegeix la conselleria.

En canvi, en el cas de la Mossèn Vidal i Aunòs –el mateix geriàtric on es van detectar abusos sexuals i agressions físiques a residents el passat març– l’expedient es queda en una possible infracció molt greu. La sanció a la qual s’exposen per aquest cas és de 7.000 euros, a més de la suspensió per poder explotar-ne la gestió durant 4 anys.

La residència Mossèn Vidal i Aunòs està ubicada al barri de la Bordeta (Sants-Montjuïc) i la Bertran Oriola, a la Barceloneta (Ciutat Vella).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jo mateix a juny 29, 2020 | 09:54
    Jo mateix juny 29, 2020 | 09:54
    He tingut l'oportunitat de treballar amb Eulen a Flix i Bastón de Oro a Falset i l'experiència ha estat decebedora, trista i d'impotència. No entenc com la Generalitat deixa en mans d'aquest grups privats la salut dels nostres grans. Vergonya!!!. Privatització = decadència del servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa