Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos cuidadors d’una residència, detinguts per abusar sexualment i física d’una dona amb Alzheimer
  • CA

Dos cuidadors d’una residència per a gent gran haurien abusat sexualment i agredit físicament i psicològica una parella d’ancians amb Alzheimer. Ho ha explicat El Periódicoque també ha concretat que la investigació dels fets ha portat a la detenció dels dos treballadors del centre públic. Fonts policials i del departament d’Afers Socials han confirmat al TOT Barcelona els arrestos. Els detinguts són un cuidador i una cuidadora de la residència Mossèn Vidal i Aunós, situada al carrer Navarra del barri de la Bordeta (Sants-Montjuïc). 

La investigació policial va començar dijous passat quan els Mossos van rebre un requeriment judicial al voltant d’uns presumptes maltractaments al centre de cures de la tercera edat. La denúncia l’havia interposat una familiar de la víctima. Es tractaria de la filla del matrimoni –de 81 anys ella, i 84, ell– que va aconseguir instal·lar una càmera per enregistrar el so i les imatges de tot el que passava en l’habitació dels seus pares. Segons va poder comprovar la familiar i així consta a la denúncia a la qual ha tingut accés El Periódico, els dos ancians amb Alzheimer haurien estat víctimes de diferents casos de negligències, maltractaments, desprecis i, en el cas de l’anciana, abusos sexuals. 

Una de les frases que recull el text judicial l’hauria pronunciat un dels cuidadors, dirigint-se a la dona de 81 anys: “Et ficaré la polla ben grossa pel cony i després et rebentaré el cul”. També s’hi registren tocaments als pits i la vulva de la dona gran. En el cas de la cuidadora, el que li feia a la dona eren agressions físiques, com torçar-li els dits o picar-li a diferents parts del cos amb les seves sabates. A més, la mateixa treballadora seria la que etzibaria a l’ancià de 84 anys que s’apartaria “si tornava a caure d’esquena”. 

També hi hauria altres neglicències d’aquests i altres cuidadors en l’arxiu presentat als jutjats. Davant d’això, des de la conselleria d’Afers Socials han decidit personar-se “com a acusació popular en el cas” per anar “fins al final per a depurar totes les responsabilitats que calgui”, apunta un comunicat. En el mateix sentit, expressen que aquests fets els consideren “absolutament intolerables i gravíssims” per dirigir-se “contra unes persones en especial situació de vulnerabilitat”. A més, es subratlla que tot i que el centre és de titularitat pública està gestionat per l’empresa Eulen. 

Els detinguts passaran avui a disposició judicial i l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra manté una investigació oberta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa