Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La família de Muñoz Ramonet reclama el retorn de les obres requisades per la Guardia Civil
  • CA

La família de Muñoz Ramonet ha presentat un recurs contra les entrades i els registres efectuats al febrer i al març per la Guardia Civil que van acabar amb la comissió de gairebé 500 obres d’art que podrien formar part del llegat que l’industrial va deixar a la ciutat de Barcelona i que portaven 25 anys desaparegudes.

Asseguren que “s’han confiscat multitud d’obres que no pertanyen al llegat en favor de la Fundació Muñoz Ramonet” i defensen que “la pràctica totalitat del llegat es va entregar judicialment l’any 2013, excepte un inventari del 1971 que no ha estat identificat per la Fundació en la seva demanda”.

Sense resolució judicial

Critiquen que el contingut de l’inventari es va determinar judicialment l’any 2018 i que s’ha confirmat amb els registres d’enguany, set anys després de la demanda. “No existeix cap resolució judicial que determini que les obres intervingudes per la Guardia Civil formin part del llegat atorgat per Julio Muñoz Ramonet”.

La família també acusa l’Ajuntament de Barcelona de “revelar el contingut d’unes diligències secretes –de les quals no s’havia donat trasllat a la família en el moment de fer la roda de premsa–, sinó que ha comunicat informació de manera precipitada i errònia”.

Quan es fa fer pública la troballa, la Guardia Civil ja va anunciar que segurament no totes les obres confiscades formaven part del llegat i que hauria de fer una tasca ingent de recerca per determinar quines corresponen a l’Ajuntament de Barcelona i quines no, un procés que acabarà amb el retorn de les obres no identificades a la família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa