Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Colònia Castells serà un parc de 10.000 metres quadrats

La Colònia Castells, al barri de les Corts, tindrà un parc de 9.602 metres quadrats de zona verda i espais de salut i esbarjo. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització que estarà delimitat pels carrers Entença, Taquígraf Serra, Equador i Montnegre. Amb aquest tràmit es vol fer un pas important cap a la culminació del procés de transformació urbanística, que va començar fa 18 anys, que també preveu la creació de nous habitatges i equipaments. Les obres d’aquesta gran àrea verda tenen un pressupost d’uns tres milions d’euros, començaran el març del 2022 i s’allargaran un any.

El parc tindrà una plaça central, horts urbans comunitaris, jocs infantils, un circuit de salut i una àrea de gent gran.En la distribució d’espais destacarà una gran pèrgola formada per pòrtics de perfils laminats d’acer, on en un futur es preveu instal·lar plaques fotovoltaiques per proveir de subministrament elèctric els equipaments del barri. El traçat d’aquesta pèrgola seguirà el dels antics carrers de la colònia.

A l’àrea verda hi haurà uns grans parterres amb un centenar d’arbres nous, com plataners, lledoners, ginkgos, xicrandes i diverses plantes arbustives. Aquests parterres infiltraran l’aigua de pluja, de manera que funcionaran com a grans sistemes de drenatge sostenible, i disposaran de zones de descans amb llocs per seure. També s’instal·laran una trentena de cadires banc, jocs infantils de fusta, jocs esportius i una desena de papereres. Pel que fa a l’enllumenat, hi haurà llums del tipus LED, amb bàculs de diferents alçades segons la seva ubicació.

Memòria històrica

Una de les actuacions importants que es faran en el marc del projecte de transformació urbanística és la conservació d’una part dels habitatges de l’antiga colònia, cosa que permetrà donar més valor a la memòria històrica del recinte i els usos que havien tingut.

En total es preveu mantenir 11 cases ubicades al passatge de Piera, i això farà possible preservar el traçat d’un dels vials de la colònia, al qual s’accedirà des del carrer del Montnegre. En aquestes casetes s’hi preveu ubicar instal·lacions de servei de la zona verda i dels horts urbans, i seran un espai d’ús pel barri amb altres activitats que es concretaran una vegada rehabilitades.

Expropiació dels veïns afectats

Paral·lelament, continua avançant amb el procés d’expropiació i reallotjament de part dels veïns afectats. El març passat van començar els treballs per definir les actuacions a fer amb els ocupants dels blocs situats entre els números 250 i 282 del carrer Entença i diverses finques de la part superior del carrer Montnegre. En aquestes finques hi viuen 31 famílies, i està previst que els terrenys que quedaran es destinin en el futur a habitatge públic.

Ara, els equips tècnics municipals estan tramitant el projecte que estableix els béns i drets d’expropiació i determinarà cas per cas si els ocupants de l’habitatge tenen dret a reallotjament o bé a una indemnització pel trasllat, d’acord amb la legislació vigent. La previsió del Govern municipal és poder efectuar les indemnitzacions per les expropiacions a finals d’any i enllestir la penúltima fase de les expropiacions de la Colònia Castells. Només quedaran pendents els edificis del carrer Gelabert 2-4, i 6 i d’Entença 239-245.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa