Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra de Comerç habilita un tercer punt per fer testos ràpids

graph –>

El president la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha anunciat que la pròxima setmana ja estaran actius els punts habilitats per la corporació per fer testos ràpids d’antígens en col·laboració amb la biotecnològica catalana Blueberry Diagnostics. A més, Canadell ha avançat que el centre comercial Glòries s’ha sumat a la Llotja de Mar de Barcelona i al centre de serveis a les empreses Can Muntanyola de Granoller com a espai dedicat per fer els testos.

L’objectiu de la Cambra és “promoure l’ús dels testos d’antígens com a via per controlar la Covid-19”. Segons ha explicat Canadell, els testos tenen un cost de 25 euros i es pot demanar cita prèvia a través d’una pàgina web habilitada, on també hi ha disponible informació sobre la campanya. La cita prèvia no és obligatòria, però es donarà prioritat a qui hagi reservat. Un cop se sàpiga el resultat, que triga entre 15 i 30 minuts, s’entregarà un certificar digital amb els resultats de la prova, que tindran una validesa de set dies.

“Cal intensificar la detecció de positius i el rastreig dels seus i destinar-hi més recursos”, va dir la Cambra aquest divendres. Consideren que aquesta mesura “ajudaria a controlar l’expansió de la pandèmia i evitaria el tancament de sectors econòmics”, que hauran d’estar almenys 10 dies més tancats després de la pròrroga de les restriccions decretada pel Govern de la Generalitat. La corporació ha reclamat al Govern que “estableixi un protocol per realitzar proves amb tests ràpids sobre tota la població possible, seguint l’exemple de països com Eslovàquia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa