Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una entitat per a persones amb discapacitat pressiona l’Ajuntament per un local definitiu

L’entitat d’oci per a persones amb discapacitat intel·lectual Grup Caliu-Ateneu Divers de Barcelona no sap on serà d’aquí uns mesos. Fa 28 anys que ofereix servei a Barcelona i encara no té una ubicació definitiva. Ara, en risc de perdre el seu local del Putxet i el Farró per pressió immobiliària i no tenir encara cap espai definitiu, iniciaran una campanya de pressió cap a l’Ajuntament per “exigir” que els ajudi a trobar “una seu definitiva”. 

L’associació sense ànim de lucre dona servei a 150 persones –i en té 45 de voluntàries– i l’actual local del carrer Pàdua número 30 no el poden renovar després d’haver-se estat cinc anys perquè el propietari el vol vendre a un grup inversor, asseguren. A més, no poden fer front a la majoria d’opcions per establir-se perquè els “preus abusius dels locals i la inestabilitat provocada per la temporalitat dels contractes de lloguer” els deixen en una posició vulnerable.

L’equip de govern ha assegurat al TOT Barcelona que s’està treballant amb l’equip directiu del centre i amb els familiars amb diferents opcions que encara “s’estan estudiant”. Les mateixes fonts municipals concreten que s’està fent una mediació amb la propietat de l’actual local i el Grup Caliu-Ateneu Divers per “mantenir el projecte en l’espai actual” mentre es busquen “solucions a llarg termini”. 

El govern d’Ada Colau insisteix a reivindicar el treball d’oci i cultura per a persones amb discapacitat lleu que fa l’entitat i assegura que treballarà “amb totes les eines disponibles” per aconseguir un espai estable per a l’associació. Tanmateix, des del propi espai no ho veuen clar i demà comencen una sèrie d’actuacions per pressionar l’Ajuntament. En el marc de la primera intervenció que faran, el pla és concentrar-se a la plaça del Consell de la Vila a partir de les 18h de la tarda.

A més, els dimecres 20 de febrer tenen ideat fer una acció sorollosa i tallaran el trànsit a l’enllaç de la ronda General Mitre amb el carrer Pàdua i el dissabte 23 de febrer una nova trobada a la plaça del Consell de la Vila per fer actuacions culturals reivindicatives. 

 

Més notícies

Comença el dejuni col·lectiu pels presos polítics a Sarrià-Sant Gervasi

Notícia: Comença el dejuni col·lectiu pels presos polítics a Sarrià-Sant Gervasi
Comparteix
Els organitzadors preveuen reunir una desena de persones per jornada que facin relleus cada tarda
Notícia: Comença el dejuni col·lectiu pels presos polítics a Sarrià-Sant Gervasi - Mobile

El Dipòsit del Rei Martí, l’equipament d’1,7 milions que a penes s’utilitza

Notícia: El Dipòsit del Rei Martí, l’equipament d’1,7 milions que a penes s’utilitza
Comparteix
En dos anys i mig, només s'han fet set actes públics en aquest espai cultural situat a Sarrià-Sant Gervasi
Notícia: El Dipòsit del Rei Martí, l’equipament d’1,7 milions que a penes s’utilitza - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa