L’arribada dels Reis Mags i la cavalcada omplen Barcelona de gom a gom

Ses Majestats Màgiques han desembarcat al Moll de la Fusta envoltats d'una gran expectació infantil i han desfilat tota la tarda pel centre de la ciutat i una vintena de barris

Els Reis Mags d’Orient ja són a Barcelona i han omplert la ciutat d’admiradors. Unes 900.000 persones han acompanyat la cavalcada aquesta tarda i vespre, segons la Guàrdia Urbana. Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a les 16h al Moll de la Fusta i les autoritats i centenars de barcelonins els han anat a rebre ja abans de l’inici de la desfilada, que ha fet un recorregut de cinc kilòmetres pel centre de la ciutat des de les 18h i fins passades les nou de la nit. Als barris també hi ha rues, gairebé vint, que simultàniament porten la il·lusió de la nit de Reis a la resta de districtes de la ciutat.

[r:3]

La cavalcada s’ha pogut gaudir en directe als carrers però també a través de la retransmissió de la televisió municipal Betevé, que es pot veure també en diferit a través del mateix enllaç. La posició exacta del seguici es podia consultar en aquest enllaç. Les principals novetats d’enguany han estat les carrosses del rei Melcior i del bon Dormir, un seguici de xumeters i dos gegants que obrien la desfilada. Les carrosses reparteixen més de 7 tones de caramels i el públic de totes les edats queda embadalit l’espectacle, al que participen quasi 1.200 persones –entre professionals i voluntaris– i que ofereix 12 blocs temàtics i més de 45 minuts seguits de desfilada.

La rua ha sortit de l’avinguda Marquès de l’Argentera i ha passat pels carrers Isabel II, Via Laietana, Fontanella, Pelai, Ronda Sant Antoni, Sepúlveda, Paral·lel, Reina Maria Cristina i Ferrer i Guàrdia fins acabar a Montjuïc, davant de la Font Màgica. L’Àrea de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana, la Conselleria d’Interior i els Mossos d’Esquadra han restringit la circulació de camions entre les 16 i les 22 hores, una mesura antiterrorista que ja s’ha adoptat els últims dos anys.

Així mateix, s’ha creat un perímetre de seguretat donada la multitudinària assistència i s’ha limitat el trànsit a les vies del recorregut. El metro, en canvi, Per facilitar la mobilitat, ha reforçat totes les línies amb més trens i més personal d’atenció al públic, de seguretat i neteja. La vaga de vigilants privats que s’havia convocat de 18h de dissabte a 18h de diumenge té escassa incidència, donat que Treball ha decretat uns serveis mínims del 95%.

Eufòria infantil en la rebuda al Port Vell

Com cada any Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a bord del paleibot Santa Eulàlia, però enguany ha sortit a donar-los la benvinguda un vaixell especial: el de l’oenegé Open Arms, al que l’alcaldessa Ada Colau ha agraït el gest en presentar a Ses Majestats Màgiques dalt de l’escenari del moll. Els ha entregat sal com a símbol de l’hospitalitat de la ciutat i la clau màgica amb la que poder entrar sense fer soroll a totes les llars de matinada per deixar-hi els seus regals.

L’any passat va ser el torn de Gaspar i aquest cop ha estat Melcior qui ha adreçat unes paraules als presents: “Rebeu els nouvinguts com ens rebeu a nosaltres; amb il·lusió, alegria, i generositat; no tingueu mai por de la diferència”, ha aconsellat. Ha sorprès a tothom per la seva semblança a l’actor Lluís Homar, igual com l’aspecte rejuvenit de Baltasar ha centrat les mirades d’aquells barcelonins que porten més anys assistint a la festa.

L'arribada dels Reis Mags a bord el paleivot Santa Eulàlia / Jordi Play

L’arribada dels Reis Mags a bord el pailebot Santa Eulàlia / Jordi Play

.


El Rei Melcior mostra la clau màgica que li ha entregat l'alcaldessa per poder entrar a totes les llars a deixar regals / Jordi Play

El Rei Melcior mostra la clau màgica que li ha entregat l’alcaldessa per poder entrar a totes les llars a deixar regals / Jordi Play

 

Més informació

Comentaris

    Paco 06/01/2019 1:03 am
    Quan dieu els Reis Mags voleu dir els Reis d'Orient, oi?

Nou comentari