Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Jutgen sis presumptes jihadistes que volien atemptar a Barcelona
  • CA

L’Audiència Nacional jutjarà aquest dimarts sis homes acusats de ser part d’una cèl·lula jihadista que seguia “l’ideari” de l’Estat Islàmic i tenia l’objectiu d’atemptar a Barcelona, on vivien els seus membres. Segons l’escrit de l’acusació, al qual ha tingut accés Europa Press, la Fiscalia demana entre 8 i 14 anys de presó per als sis acusats per pertànyer un grup terrorista, entre altres. El judici s’havia de celebrar el dilluns passat, però es va ajornar perquè dos advocats no es van presentar.

El més greu d’aquest cas, segons sosté la Fiscalia, és que el grup hauria tingut la intenció d’actuar a Barcelona. “No només s’havien format teòricament en jihadisme radical, sinó que també s’havien entrenat en l’elaboració d’explosius i en el tractament d’altres armes. També havien començat un procediment per aconseguir armament necessari per assolir tal objectiu”, indica la Fiscalia a l’escrit.

Es creu que la cèl·lula estava amb contacte amb l’Estat Islàmic

Pel que fa a l’Estat Islàmic, Europa Press ha destacat que el Ministeri Públic ha informat que creu que “estava amb contacte” amb aquest “a través d’un complex sistema que consistia en l’ús encadenat de diverses aplicacions, alienes entre si”, que els hi permetia “establir una interlocució directa amb l’ISIS”.

En la seva activitat a internet, també s’ha informat que un dels presumptes integrants del grup terrorista hauria consultat manuals que ensenyaven a fabricar explosius per a “llops solitaris”, segons ha detallat el Ministeri Públic. A internet, a més, el grup hauria accedit a vídeos publicats per la productora del DAESH.

D’altra banda, és important destacar que en les reunions d’aquests homes s’haurien fixat diferents objectius, un dels quals estava vinculat a “interessos russos”. Un dels integrants del grup va fotografiar tres iots d’empresaris russos que normalment atracaven al Port de Barcelona. A més, aquestes reunions, segons la Fiscalia, també tenien l’objectiu d’unir els seus membres del grup i captar futurs jihadistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa