Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El jutge manté l’internament psiquiàtric per a l’assetjador de Paula Bonet

Un jutjat penal de Barcelona manté la condemna de 3 anys i 3 mesos d’internament psiquiàtric l’home que va assetjar la il·lustradora Paula Bonet. Aquesta nova sentència ratifica la que ja s’havia emès el 2022. L’Audiència de Barcelona, però, va ordenar repetir-la perquè considerava que no s’havien justificat de manera suficient els factors eximents de la pena de presó que se li aplica a l’implicat perquè té un trastorn mental. En la nova sentència, el jutge ha repetit pràcticament la mateixa pena. Per tant, l’acusat queda absolut dels delictes d’assetjament i amenaces i no entrarà a presó.

El tribunal de Barcelona va demanar aquest passat mes de març que es revisés la sentència, perquè considerava que hi faltaven motius per determinar que l’acusat pateix un trastorn mental. De fet, considerava que l’aplicació d’un factor eximent complet com aquest requereix un grau de justificació i motivació elevat que no hi era en aquest cas.

A banda de l’internament psiquiàtric, la sentència també inclou la prohibició d’acostar-se a la víctima, al seu lloc de treball o residència a una distància de menys de 500 metres durant els pròxims 5 anys. El condemnat tampoc podrà comunicar-se amb Bonet durant aquest període de temps i l’haurà d’indemnitzar amb gairebé 4.000 euros pels “danys morals ocasionats i l’atenció psicològica”. L’advocada de Bonet ja ha anunciat a través del seu compte de Twitter que recorrerà la sentència perquè considera que aquest atenuant psiquiàtric pel qual l’acusat queda eximit de pena de presó “no existeix”.

La justificació de l’acusat

Durant el judici celebrat l’1 de juliol del 2022, l’home va al·legar que pateix un trastorn erotomaníac que li feia creure que Bonet estava enamorada d’ell i va assegurar que les múltiples amenaces que va traslladar a l’artista van ser des del “sarcasme”. Aquestes amenaces, però, es tracten d’un fet reiterat en el temps.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a abril 26, 2023 | 19:40
    Ermessenda de Carcassona abril 26, 2023 | 19:40
    Una dona està en perill i el seu assetjador surt amb una pena mínima. Una dona que es defensa del seu abusador, s’enfronta a una pena més alta que el seu abusador per defensar-se. Exemples de justícia patriarcal: protegim els homes, les dones no importen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa