Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Junts patrulla de nit amb la Guàrdia Urbana pels punts més calents
  • CA

La seguretat a la ciutat està al capdamunt de les preocupacions dels barcelonins des de fa set anys. I serà, novament, un dels eixos de la campanya electoral del 2023, com donar resposta a les necessitats i demandes de Barcelona en matèria de seguretat i prevenció i com resoldre els problemes d’inseguretat i incivisme que assetgen periòdicament la ciutat.

Dispositiu especial d’estiu

Barcelona ha intensificat el dispositiu policial habitual per fer front a la temporada d’estiu incrementant la seva plantilla en un 12% i en un 37% a la nit. Frenar la multireincidència dels lladres a la ciutat, combatre els problemes d’ocupació de l’espai i posa en risc la seguretat de passatgers, conductors i vianant que generen els bicitaxis, evitar els botellots i combatre les violències sexuals, són els principals objectius.

Junts per Barcelona patrulla de nit

En aquest context, el portaveu de JxCAT a Barcelona, Jordi Martí Galbis, i el regidor Joan Rodríguez, han sortit aquesta nit de divendres a patrullar amb un cotxe de paisà ede la Guàrdia Urbana per copsar què passa en els punts més calents de la ciutat.

Els regidors van començar la ruta a la comissaria de la Zona Franca, on cada nit es fa una reunió per analitzar la sltuació. Allà hi ha la UREP, Unitat de Reforç per a les Emergències i la Proximitat, que si bé és Mossos-Antiavalots qui té la competència d’Ordre Públic, aquesta unitat també intervé. “Vam assistir a aquesta reunió i despré vam sortir amb un cotxe no logotipat a patrullar. No hi va haver incidents greus, però ens ha permès copsar quines són les necessitats i demandes de la Guàrdia Urbana”, explica Jordi Martí Galbis al TOT Barcelona.

Els dos regidors van poder recórrer les zones més concorregudes de la ciutat a la nit, com el Raval o el triangle golfo del Poblenou. I justament allà van coincidir amb el regidor de Seguretat, Albert Batlle, que també havia sortit a patrullar amb el seu equip, i van assistir a una nova reunió, aquesta vegada amb Mossos i Guàrdia Urbana.

“Aquesta nit, que no és la primera que fem, ens ha servit per poder valorar aquesta unitat (UREP), que per cert, Ada Colau volia suprimir. Fan una molt bona feina, i també preteníem que els agents se sentin valorats, que el ciutadà i els seus representants valorem la seva tasca”, diu Martí Galbis. També els ha servit per “conèixer de prop problemàtiques que amoïnen el veïnat de les zones més calentes de la ciutat, alhora que hem pogut recollir de primera mà les demandes i necessitats del col·lectiu de la policia”, conclou el regidor junter.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Veí. a juliol 24, 2022 | 10:57
    Veí. juliol 24, 2022 | 10:57
    Doncs, amb la calor que fa, no s'hauràn d'esforçar gaire per trobar punts calents.
  2. Icona del comentari de: MHP a juliol 24, 2022 | 11:51
    MHP juliol 24, 2022 | 11:51
    Punts calents? Que vagin a les seus del seu "partit", no fa falta que s'escarrasin gaire. Poden començar per investigar el seu supremacisme i les seves "mordidas" i desprès que ho expliquin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa