Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’exdona de Josep Maria Mainat, a judici per falsificar xecs
  • CA

L’exparella de Josep Maria MainatAngela Dobrowolski, s’asseurà finalment aquest dilluns al banc dels acusats per haver falsificat xecs en nom del popular productor català. La fiscalia demana per a la dona una pena de fins a tres anys de presó i una multa de 3.600 euros pels delictes d’estafa, falsedat documental i ús il·legítim del DNI d’una altra persona.

Cal recordar que el judici estava previst que se celebrés el passat mes de juliol, però va el magistrat va acabar ajornant la vista després que l’aleshores advocat de Dobrowolski es negués a defensar-la. Si no hi ha nous contratemps, doncs, l’exdona de Mainat declararà avui davant del Jutjat Penal Número 1 de Barcelona.

Sense permís i amb firma falsificada

Segons figura en l’escrit d’acusació del ministeri públic, els fets haurien tingut lloc durant el mes d’agost del 2020, quan Mainat i Dobrowolski estaven en tràmits de separació i ja no convivien en el mateix domicili. En aquest moment va ser quan la dona hauria tingut accés a un talonari de xecs d’un dels comptes bancaris del productor català, que es trobava en un dels espais de la casa que fins aleshores havia compartit la parella.

El fiscal encarregat del cas considera que Dobrowolski va agafar el talonari sense permís i que va emplenar almenys dos xecs a nom de la seva germana per tal de cobrar-los després. En els documents hi figurava una firma falsificada de Mainat que hauria fet la seva mateixa exparella.

L’exdona del productor català va acudir en dues ocasions al banc per cobrar els xecs, mostrant als treballadors de l’entitat el document d’identitat de la seva germana i falsificant també la seva signatura per poder rebre els imports. Els dos xecs que va expedir Dobrowolski eren de 1.200 i 2.900 euros. En el cas del segon xec cobrat, el judici sestà previst que se celebri el pròxim 6 de juliol en el Jutjat Penal 1 de Barcelona, ja que es tracta de dos processos judicials completament diferents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa