Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’assetjador de Paula Bonet té un cas obert per perseguir una altra dona
  • CA

L’home jutjat aquest divendres per assetjar presumptament l’artista Paula Bonet té una altra causa oberta per un delicte similar. L’advocada de la il·lustradora, Carla Vall, ha revelat que l’acusat té un cas pendent de jutjar per perseguir suposadament una altra dona a Barcelona.

El judici contra el processat s’ha celebrat aquest divendres, a porta tancada i amb una mampara per evitar que Bonet veiés l’home. L’acusat ha estat dos cops a presó preventiva pels fets i va quedar en llibertat de nou fa poques setmanes. Vall ha explicat que la seva clienta ha limitat la seva vida pública per por a a l’incriminat, informa Europa Press. L’artista està “anant acompanyada a tot arreu, ha limitat anar caminant o anar amb bicicleta”, ha assegurat la lletrada.

Vall ha afegit que Bonet encara el judici com “un moment de restauració de la seva dignitat” i ha desitjat una condemna contundent que serveixi com a missatge social contra aquestes conductes. La víctima demana que s’imposin quatre anys de presó a l’individu per presumpte assetjament i amenaces. La Fiscalia ha demanat una pena de tres anys.

“Trets de misogínia”

Vall ha explicat que l’acusat “és un home jove, socialitzat, té una vida relativament normalitzada però presenta trets de misogínia”, informa Europa Press. Preguntada per si creu que la seva defensa pot al·legar alguna malaltia mental per evitar una condemna, ha assegurat que els forenses el van avaluar no van apuntar res que pogués eximir-lo de responsabilitat.

El ministeri públic considera l’individu responsable d’un delicte de coaccions, un altre d’amenaces i un tercer continuar de trencament de mesura cautelar, concretament de la prohibició d’acostar-se a l’artista o de tenir-hi comunicació de cap tipus, informa l’ACN. A banda dels tres anys de presó, la Fiscalia també li demana vint mesos de multa amb una quota diària de 8 euros, així com que es mantingui la prohibició d’acostar-se-li i parlar-hi que, segons el seu relat, ha incomplert en diverses ocasions.

Amenaces d’assassinat i de violació

L’home ha estat en presó preventiva dues vegades per aquests fets i va quedar en llibertat de nou fa poques setmanes. Segons el relat de la Fiscalia, el juliol del 2019 l’acusat va començar a acudir al local de Barcelona on Bonet treballava i impartia tallers, sense que fos alumne seu i sense que abans hagués mediat cap tipus de relació entre ambdós. S’hi va presentar diverses vegades, sempre intentant interactuar amb ella, a la qual cosa l’artista sempre es va oposar.

Vall ha valorat que els missatges que l’incriminat va publicar contra Bonet en xarxes socials, amb amenaces d’assassinat i de violació, són clars. “No hi pot haver cap malentès possible, la intenció d’aquest home era espantar la Paula i fer-li la vida impossible”, ha afirmat.

Més notícies
Ciutat de la Justícia, on s'aglutinen sales i jutjats d'instrucció / Wikimedia - Zarateman
El segon jutjat per delictes lleus reobre d’entrada només per a sis mesos
Notícia: El segon jutjat per delictes lleus reobre d’entrada només per a sis mesos
Comparteix
Obrirà l'1 de juliol i funcionarà fins al 31 de desembre, amb opció de pròrroga
Solar dels antics jutjats, on la Generalitat vol construir una nova Audiència provincial / Foto: Jordi Play
El solar dels antics jutjats encabiria un CAP saturat de Ciutat Vella
Notícia: El solar dels antics jutjats encabiria un CAP saturat de Ciutat Vella
Comparteix
El gran descampat davant la Ciutadella es perfila com la millor opció per reubicar el tercer ambulatori al districte
Vista aèria de l'Estació de Sants. Plaça dels Països Catalans AJUNTAMENT DE BARCELONA
L’estació de Sants espera l’eterna reforma que li faci justícia
Notícia: L’estació de Sants espera l’eterna reforma que li faci justícia
Comparteix
El major hub ferroviari de Catalunya necessita una transformació urgent per guanyar capacitat i un redisseny que el cusi als barris
Ada Colau, Elsa Artadi i Ernest Maragall, abans del debat a Betevé en una imatge d'arxiu. / ACN (Nazaret Romero)
L’Ajuntament estudia dur als tribunals el ‘Barcelonagate’ del CNI
Notícia: L’Ajuntament estudia dur als tribunals el ‘Barcelonagate’ del CNI
Comparteix
Ada Colau ha demanat als serveis jurídics que estudiïn quina és "l'acció jurídica més oportuna" per conèixer la veritat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa