Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valents proposa portar a Barcelona els Jocs Olímpics del 2036
  • CA

Revalidar el somni olímpic. Aquest és l’objectiu que persegueix la proposta que Valents ha fet arribar aquest dilluns a la resta de formacions amb representació al consistori barceloní. En una roda de premsa amb motiu del 30 aniversari de Barcelona 92, la presidenta del grup municipal, Eva Parera, ha posat sobre la taula la possibilitat que la capital catalana torni a acollir uns Jocs Olímpics.

En concret, Parera proposa que la ciutat presenti la seva candidatura per als Jocs Olímpics que se celebraran el 2036. “Les olimpíades del 1992 van obrir Barcelona al món i van suposar la transformació urbanística més gran des de la construcció de la trama Cerdà. Si altres grans ciutats han repetit, per què no Barcelona?“, ha assegurat la líder de Valents, que ha posat l’exemple de capitals com Tokio, París o Londres.

Malgrat posar aquesta possibilitat sobre la taula, Parera ha remarcat que presentar una candidatura exitosa ara com ara és completament “impossible”. “Amb Ada Colau com a alcaldessa i amb l’independentisme a la Generalitat és difícil que Barcelona torni a ser olímpica. Ja ho hem vist amb la fracassada candidatura per als Jocs Olímpics d’hivern del 2030″, ha sentenciat la líder de Valents.

Un aniversari discret

L’Ajuntament de Barcelona conmemomarà el 30 aniversari dels Jocs Olímpics de 1992 amb un espectacle d’imatge i so que tindrà lloc a la plaça Sant Jaume. Aquest acte consistirà en una projecció immersiva sobre la façana del consistori barceloní que s’estrenarà el 21 de juliol al vespre i que estarà amanida amb actuacions musicals i d’arts escèniques. L’exhibició començarà quan acabi la recepció oficial que l’alcaldessa i la corporació municipal brindarà als voluntaris olímpics. En total, es preveu que hi assisteixin unes 200 persones que van col·laborar en l’organització dels jocs i la recepció dels esportistes a Barcelona.

El mapping es projectarà més d’un cop en els pròxims dies a la façana de l’Ajuntament, perquè el públic pugui assistir a la plaça de Sant Jaume per contemplar un espectacle que promet ser nostàlgic i que “girarà entorn de la transformació de la ciutat” desencadenada arran de la designació de Barcelona com a seu olímpica, anticipa el govern local. Les imatges comprendran “des de l’anunci de 1986 passant pel moment històric de la inauguració dels Jocs, fent un recorregut que arriba a la Barcelona actual i que acaba projectant la Barcelona del futur“, revela el consistori.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a juliol 26, 2022 | 09:15
    mala peça juliol 26, 2022 | 09:15
    tan debò parera, els barcelonins passessin olímpicament de tu a les properes eleccions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa