Joan Ollé trenca el silenci per defensar la “presumpció d’innocència”

 El director teatral Joan Ollé, acusat d’assetjament sexual i abús de poder, ha reivindicat el seu dret a la “presumpció d’innocència”, que entén “tan fonamental com la llibertat de premsa”. En un comunicat remès al programa de la Ser on col·labora, Aquí, amb Josep Cuní, ha assegurat que no vol “altra cosa que comparèixer com més aviat millor” davant dels òrgans competents de l’Institut del Teatre (IT) i la Diputació de Barcelona per aclarir l'”assumpte”. “No vull entrar al ball d’aquesta encesa justícia paral·lela, mediàtica i de xarxes, tot i que la condemna ja ha estat dictada“, ha afegit.

Ollé, que aquest dilluns va ser apartat de la docència, ha agraït les “paraules de suport rebudes”. La Junta de l’entitat formativa va acordar “iniciar el protocol” per casos de denúncies d’assetjament denunciats per l’Ara, és a dir, obrir una investigació interna de la Comissió de Prevenció i Investigació d’Assetjaments. La comissió va rebre l’encàrrec d’investigar les “diverses acusacions” que recull la investigació del diari Ara i que assenyalen principalment tres professors de la casa. En relació a Joan Ollé, Puyo, en qualitat de directora general de la institució, va decidir “apartar cautelarment” Joan Ollé de les seves classes mentre es du a terme la investigació.

Una altra decisió de la Junta va ser la creació d’una “oficina d’acompanyament” anònim perquè els alumnes puguin expressar “allò que potser en una aula, o directament a la direcció, no vulguin o pugin explicar”. També s’organitzaran unes jornades de reflexió amb altres ens del sector.

“Amb els alumnes hem conclòs que el protocol és una eina imprescindible, però que per motius x, o perquè nosaltres no li hem donat la publicitat necessària, no el coneixien”, va assegurar. Puyo va admetre que tot i els casos denunciats ara a través de la premsa, des que és directora de l’Institut del Teatre només s’ha registrat una “queixa escrita” l’any 2016 envers la qual la direcció “va actuar, potser sense el resultat que s’esperava”. La setmana passada se n’hi va sumar un altre “que ja està a la Comissió”, segons va informar. Aquesta queixa es va presentar divendres i afecta també a Joan Ollé, segons van confirmar a l’ACN alumnes de l’Institut del Teatre.

Comentaris

  Egolatría versus porqueria Febrer 23, 2021 | 18:03
  Hi ha gent que creu viure en la impunitat perque, per alguna raó, es considera més poderosa. Peró és només porquería...
  Doctor Strangelove Febrer 23, 2021 | 20:12
  En un estat de dret la presumpció d'innocència i la defensa de propietat privada, són els seus pilars bàsics! És lamentable com gentola s'apunta a la "manada" per criticar a algú, i parlo per exemple d'un "actor" de segona anomenat Joel Joan, que no va tenir pebrots de denunciar, el que ara diu, quan li tocava. Amb homenets així mai farem país! Doc.
  fat boy Febrer 23, 2021 | 23:43
  A per ell, oe, a per ell, oe, a per ell, oe, a per ell, oe, oe. Que deien els seus amiguets espanyols com ell. Encara gracies que no li han buidat un ull.

Nou comentari

Més notícies
Façana de l'Institut del Teatre, a Barcelona / Europa Press

L’actriu que va denunciar Lluís Pasqual acusa Joan Ollé: “Em va bavejar l’orella”

Andrea Ros l'assenyala i relata que una companya del teatre va haver d'ajudar-la per desempallegar-se d'ell
Concentració d'alumnes i exalumnes de l'Institut del Teatre a la porta del centre per denunciar els presumptes casos d'abús de poder i assetjament / ACN

Exigeixen la dimissió de la direcció de l’Institut del Teatre pels casos d’assetjament sexual

Alumnes i exalumnes l'expulsió "immediata" de Joan Ollé i recolzament psicològic "a les persones agredides"