Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Irídia critica que la Guàrdia Urbana fes tasques d’antiavalots en el desallotjament de l’acampada

El tintent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, està “orgullós” del paper que la Guàrdia Urbana ha fet aquesta matinada en el desallotjament de l’acampada de la plaça Universitat, però l’entitat de defensa dels drets humans Irídia –habitualment amb posicions roperes als comuns, els socis de govern de Batlle i Jaume Colloni– ja ha criticat amb duresa l’operatiu. El col·lectiu fa dues crítiques: que els agents municipals fessin tasques d’antiavalots –incloses algunes breus càrregues a cops de porra– i que no anessin degudament identiticats.

Sobre les càrregues, Irídia ha recordat que al final del mandat passat, sota la direcció de l’aleshores comissionat de Seguretat Amadeu Recasens, es van replantejar les tasques de la unitat especial de la Guàrdia Urbana que han actuat aquesta matinada. 

De tota manera, sempre ha sigut clar que el PSC no estava d’acord amb aquest plantejament, i difícilment completarà el projecte de reconversió de la unitat que Recasens va deixar començat, o en tot cas el farà d’una altra manera. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa