Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen una nova violació al Poble-sec
  • CA

Mossos d’Esquadra investiga la violació d’una dona al Poble-sec el dimarts 4 de desembre. Un mes i mig després de la setmana negra al barri, en què es van denunciar dues violacions amb quatre dies de diferència i es van convocar manifestacions de rebuig contra la violència masclista, el Poble-sec afronta ara una nova investigació per agressió sexual al carrer. Concretament, els fets haurien tornat a succeir a la part sud-est del barri, a prop del mirador del Poble-sec i la zona coneguda com les Hortes de Sant Bertran, segons fonts de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec.

Mossos, que manté oberts els casos de les violacions del 21 i 24 d’octubre, han confirmat que s’estan investigant els fets de la setmana passada, mentre que entre els veïns creix la preocupació al voltant de la seguretat. “Tenim una xarxa de canals de comunicació entre el veïnat que ens ajuda a detectar i denunciar aquestes situacions”, explica el portaveu de l’agrupació de veïns, Sergi Gàzquez, que afegeix que els mateixos grups de contactes expressen cada cop més el temor dels ciutadans a passejar pel barri sols, especialment gent gran i dones.

Davant d’aquesta presumpta nova violació a la zona que connecta el Poble-sec amb Montjuïc, que s’investiga de manera conjunta amb els dos episodis anteriors, Gàzquez demana que es millori la presència policial al barri i ha arribat a requerir una reunió al govern del districte per tractar la seguretat. “És molt greu que a Barcelona hi hagi por per sortir al carrer al vespre”, protesta el representant de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble Sec, afegint que aquest temor s’ha estès també a les primeres hores del matí. Durant les mobilitzacions de l’octubre encapçalades per Poble-sec Feminista ja es va protestar contra aquesta problemàtica portant gossos a la manifestació a mode d’element simbòlic. Es volia denunciar la inseguretat de les dones al passejar la mascota de bon matí. 

El nombre d’agressions sexuals registrades a Sants-Montjuïc s’ha doblat en un any

En referència a la presència d’agents de la Guàrdia Urbana, fonts municipals han explicat a aquest diari que arran dels dispositius de reforç policial que s’han desplegat al districte de Ciutat Vella, també s’han intensificat les patrulles al Poble-sec. “Per evitar que s’estengui la delinqüència als barris fronterers, el dispositiu de reforç inclou les zones que limiten amb Ciutat Vella”, asseguren aquestes fonts. Pel que fa al control dels punts especialment conflictius, a les proximitats del mirador del Poble Sec, expliquen que, tot i no haver-hi una operació de vigilància específica de la zona, els agents incrementen els seus moviments a les àrees on es registren més delictes i, per tant, han augmentat la seva freqüència de pas en aquests punts.

Augmenten les agressions sexuals a Sants-Montjuïc

La percepció dels veïns, segons les associacions, és que en l’últim any ha augmentat la delinqüència i la violència sexual al barri. Una percepció que va en consonància amb les dades del districte de Sants-Montjuïc que recullen Mossos d’Esquadra, ja que en un sol any s’ha quasi doblat el nombre d’agressions sexuals, passant de 23 entre gener i octubre de l’any passat a les 42 d’aquest 2018. L’increment, tot i tenir a veure amb el creixement de denúncies per part de les víctimes arran de la conscienciació del moviment feminista, mostra un repunt insòlit en comparació amb la resta de districtes de la ciutat en el mateix període. De fet, només Sant Andreu augmenta notòriament el nombre de violacions respecte als deu primers mesos de 2017, de 10 a 22, i Sant Martí passa de 21 a 29. La resta de districtes o es mantenen en la mateixa línia o disminueixen el nombre de casos.

Gàzquez denuncia també els casos d’exhibicionisme. “Unes veïnes van sortir fa pocs dies a caminar pel barri i un home es va masturbar davant d’elles, i no és el primer cop que els passa”, es queixa. El conjunt de delictes contra la llibertat sexual, que recull les agressions, els abusos, l’assetjament i l’exhibicionisme, ha arribat també al seu punt més alt de la dècada al districte de Sants-Montjuïc entre gener i octubre, amb 95 casos d’aquest tipus.

 

Més notícies
El Clínic atén 8 víctimes d’agressions sexuals cada setmana
Notícia: El Clínic atén 8 víctimes d’agressions sexuals cada setmana
Comparteix
L'hospital de referència per a aquest tipus d'atacs a Barcelona detecta el doble de casos aquest any que el 2005
Detenen un menor tutelat per violar dones a la rodalia de l’Hospital Vall d’Hebron
Notícia: Detenen un menor tutelat per violar dones a la rodalia de l’Hospital Vall d’Hebron
Comparteix
El jove aprofitava les visites al centre hospitalari per cometre les agressions sexuals
La DGAIA considera “molt greu” el cas del menor tutelat detingut per violació
Notícia: La DGAIA considera “molt greu” el cas del menor tutelat detingut per violació
Comparteix
La direcció general recorda que "sempre cal actuar contra les agressions sexuals"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa