Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen un reclús condemnat per violació per l’agressió sexual a una menor al Port Olímpic
  • CA

El cas de la menor agredida sexualment la nit del 4 al 5 de juliol a la zona d’oci del Port Olímpic ja té un sospitós clar per als Mossos d’Esquadra: un reclús de 24 anys que compleix condemna per una violació i dues temptatives més comeses l’any 2012. 

[r:1]

Segons ha avançat l’agència Efe i ha contrastat el TOT Barcelona, el presumpte agressor d’aquesta noia, que el 4 de juliol estava de permís fora de la presó, ha reconegut que aquella nit va ser a la zona d’oci on es van produir els fets. Fins i tot admet que va interactuar amb la víctima, però nega haver-la agredit.

El reclús compleix una condemna de 9 anys i mig pels tres delictes sexuals del 2012, moment en què tenia 17 anys i per la qual cosa va ser jutjat com a menor d’edat i condemnat amb les penes previstes per a la justícia juvenil, que són inferior a les dels adults. El primer any d’internament el va passar en un centre de menors, però quan va assolir la majoria d’edat va passar a una presó.

Actualment li queden 3 anys de condemna i ja ha complert dos terços de condemna, per la qual cosa, com que segueix els programes de tractament per a agressors sexuals, té permisos per sortir de la presó. Aquestes sortides formen part de la rehabilitació que li ha de permetre reincorporar-se a la societat amb normalitat quan acabi la condemna.

Des que pot accedir a permisos, n’ha tingut onze: tres d’un màxim de dos dies –que concedeix directament Serveis Penitenciaris– i vuit d’un màxim de sis dies, que concedeix un jutge de vigilància penitenciària. D’aquesta mena era el permís del qual gaudia el 4 de juliol. Fonts de la conselleria de Justícia han assegurat que va tornar al centre penitenciari a l’hora i el dia previst.

Segons les estadístiques, només el 4% dels agressors sexuals que segueixen els programes de tractament –que inclouen els permisos– reincideixen. Entre els que no segueixen aquests programes –i que no tenen permisos–, la reincidència és del 18%. 

Més notícies
Una imatge d'arxiu del Port Olímpic
Els Mossos investiguen l’agressió sexual a una menor al Port Olímpic
Notícia: Els Mossos investiguen l’agressió sexual a una menor al Port Olímpic
Comparteix
L'atac es va produir ahir a la nit i de moment no hi ha cap detingut

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Llibertat presó so polítics i retorn dels exiliats a juliol 27, 2019 | 15:39
    Llibertat presó so polítics i retorn dels exiliats juliol 27, 2019 | 15:39
    Mai entendrè perquè deixen sortir aquests del.linqüents. La justícia no és igual per a tots, n'hi ha que cauen en gràcia i entren i surten a plaer i d'altres són a la garjola sense haver-se dictat sentència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa