Inversió de 7 milions per millorar la il·luminació de Barcelona

Ho han anunciat el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, i el regidor d'ERC Max Zañartu

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 7 milions d’euros aquest any millorar la sensació lumínica amb la correcció de punts foscos i passar del 26% al 35% d’enllumenat amb tecnologia LED. La inversió es farà per tres vies: 1,9 milions seran per renovar l’enllumenat a 24 punts, 2 milions per fer el manteniment de 37 vies i 3,2 milions per fer noves urbanitzacions que comporten també la renovació de l’enllumenat en 19 carrers. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha destacat que pel que fa a la millora de la sensació lumínica han treballat en la identificació de punts foscos, especialment amb perspectiva de gènere. La manca d’il·luminació és un problema rellevant a barris com el del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí.

Aquesta inversió és fruit de l’acord de pressupost del govern municipal el grup municipal d’ERC. En la renovació de l’enllumenat es tindrà en vol aconseguir una millor repartició de la llum amb la tecnologia LED de llum blanca, més uniformitat lumínica per evitar taques de llum, i augmentar llum a la vorera i priorització de les zones de vianants.

Els canvis també reduiran l’alçada del punt de llum en vorera, per sota els cinc metres, i sempre per sota de la capçada dels arbres i suposaran una diferent temperatura de color per aportar calidesa per al vianant i diferenciar els espais per a les persones i per als vehicles.

Amb aquesta inversió el consistori també vol avançar en telegestió, i per tant en poder aconseguir més eficiència energètica i optimització de les operacions amb sistemes de control i regulació. Actualment hi ha un 54% de centres de comandament telegestionats.

Una altra de les previsions de l’Ajuntament és augmentar els elements d’enllumenat autosuficient, com són els fanals solars o la connexió amb instal·lacions d’autoconsum a l’espai públic.

Badia ha destacat que els últims anys s’ha actuat en 136 punts foscos. En el 71% es van incorporar més punts de llum o es van reforçar i en el 29% es van fer reorientacions dels punts de llum existents.

Barcelona té 151.000 punts de llum públics i representen el 20% del total del consum d’energia del consistori. El consistori assegura que aquest percentatge de consum és molt inferior al de la mitjana de municipis, que segons assegura se situa al voltant del 50%.

Més informació

Nou comentari