Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Interior troba poc segur l’espai ofert per l’Ajuntament com a comissaria de la plaça Catalunya
  • CA

La comissaria que ha de substituir l’antiga oficina de denúncies del metro a plaça Catalunya continua sent una peça que grinyola entre el departament d’Interior i l’Ajuntament de Barcelona. Les previsions del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, indicaven que havia d’estar en funcionament a la tardor. Però som a finals de gener i encara ni tan sols hi ha acord sobre on cal ubicar-la.

Segons ha sabut el TOT Barcelona, aquesta setmana l’Ajuntament rebrà la resposta detallada de la conselleria sobre el local que els han proposat els responsables municipals. D’entrada no és del tot ben vist, des del punt de vista de la seguretat, per l’equip de Miquel Buch.  

Un pacte de la Junta de Seguretat

L’estira-i-arronsa va començar al juliol, en ple esclat de la “crisi de seguretat” que fins als últims mesos del 2019 no s’ha començat a frenar. Es va fer la primera Junta de Seguerat del mandat, on l’alcaldessa, Ada Colau, i el conseller, Miquel Buch, havien de fumar la pipa de la pau. Aquell dia es va anunciar que ja es parlava d’obrir una oficina de denúncies a l’àrea de la plaça Catalunya per facilitar l’accés als serveis policials –especialment als turistes víctimes de furts – en un lloc cèntric que no té cap comissaria realment a prop: la de l’Eixample és la plaça Espanya i la de Ciutat Vella, al carrer Nou de la Rambla tocant al Paral·lel. En el nou espai hi havien de treballar conjuntament agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana.

El problema era que Batlle defensava que en un primer moment es podia reobrir la vella comissaria dels Mossos al vestíbul de la parada de metro de la plaça Catalunya. Interior, en canvi, apuntava a la necessitat de trobar un espai alternatiu, en més bones condicions i que no fos sota terra. Per raons de seguretat. 

Al final, la conselleria va escriure a l’Ajuntament per deixar clar que de cap manera acceptaria reobrir, ni provisionalment, aquell local. I menys en una època en què s’està en un nivell 4 d’alterta antiterrorista, en una escala de 5. Batlle ho va acceptar i a l’agost va anunciar que ja havia trobat un local alternatiu i que comptava que a la tardor podria estar operatiu. 

El cas és que es tracta d’unes dependències municipals l’ús anterior de les quals no tenen res a veure amb la seguretat, i “no reuneix les condicions per convertir-se en una oficina de denúncies amb policies treballant-hi i atenent ciutadans, que hi han d’estar segurs, si no es fan tota una sèrie de reformes“, indiquen fonts de la conselleria. 

Mentrestant, a l’Ajuntament recorden que la proposta es va fer arribar al setembre i que encara no tenen resposta. Ara cal veure si les demandes d’Interior són compartides i acceptades per la tinença d’alcaldia de Batlle, quant temps caldrà per fer els canvis que reclama el departament de Buch i quin és el nou calendari.

Més notícies
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana
Batlle preveu obrir a la tardor un espai alternatiu a la comissaria de plaça Catalunya
Notícia: Batlle preveu obrir a la tardor un espai alternatiu a la comissaria de plaça Catalunya
Comparteix
Disposar d'una oficina de denúncies al centre és "un espai absolutament necessari i imprescindible", segons el tinent
Dos nois menors detinguts a l'estació de metro de plaça Catalunya per un robatori, al febrer / S.B.
Interior descarta reobrir la comissaria del metro i demana a l’Ajuntament un local a peu de carrer
Notícia: Interior descarta reobrir la comissaria del metro i demana a l’Ajuntament un local a peu de carrer
Comparteix
El director dels Mossos escriu a Batlle per comunicar-li la decisió |L'antiga oficina de denúncies no es considera segura i no la volen utilitzar ni provisionalment

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa