Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un institut-escola per reobrir un edifici de l’Eixample buit des de fa 15 anys
  • CA

Un institut-escola. És el projecte de l’Ajuntament de Barcelona per donar ús a l’edifici del carrer Londres 56, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, buit des de fa 15 anys. El nou institut-escola ampliarà les instal·lacions de l’escola Mallorca i s’espera que s’estreni en l’inici del curs 2024-2025.

L’edifici, de 3.173 metres quadrats, és colindant amb l’escola Mallorca i pertany a l’Ajuntament, que el cedeix a la Generalitat perquè es construeixi l’equipament educatiu. L’acord entre el Consistori i el Govern català inclou que el cost es reparteixi a mitges entre totes dues institucions.

Per la seva banda, el Consorci d’Educació de Barcelona -l’ens participat per l’Ajuntament i la Generalitat que gestiona els col.legis públics de la ciutat- ha començat a dissenyar un projecte. L’Ajuntament confia que les obres s’adjudiquin durant 2022.

Amb les noves instal·lacions, l’actual escola Mallorca guanyarà gairebé el doble de metres quadrats de què ara disposa. El centre és ara una escola d’educació infantil i primària i, un cop acabin les obres, passarà a ser un institut-escola. “Aquesta operació contribuirà a incrementar l’oferta de places d’escola de primària i institut de secundària públics al districte de l’Eixample, un districte en el qual la demanda d’escola pública és creixent i a on hi ha un gran dèficit de places per cobrir-la”, explica l’Ajuntament.

L’edifici del carrer Londres està deshabitat des que va acabar d’erigir-se. Va quedar buit arran d’una denúncia dels veïns en contra del projecte d’un bloc d’habitatges previst en principi. El moviment veïnal reclamava una zona verda i equipaments on l’immoble s’havia edificat i van dur la reclamació fins al Tribunal Suprem. La sentència va rebutjar enderrocar l’edifici, però va admetre que calia que l’immoble es convertís en un equipament públic.

Més notícies
Il·luminació de Nadal a Aragó / Ajuntament de Barcelona
Els llums de Nadal s’encendran el 24 de novembre
Notícia: Els llums de Nadal s’encendran el 24 de novembre
Comparteix
L'Ajuntament manté la subvenció del 75% sobre el cost i eleva la inversió fins als dos milions
Un una imatge d'arxiu de la Sagrada Família / Jordi Play
Els veïns demanen l’aturada de les obres de la Sagrada Família
Notícia: Els veïns demanen l’aturada de les obres de la Sagrada Família
Comparteix
L'Associació de Veïns exigeix que es convoqui d'immediat el grup de treball sobre les obres del temple, que només es va reunir un cop fa prop de dos anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa