Petició rotunda de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família. L’entitat ha reclamat aquest dilluns que s’aturin les obres de la basílica fins que no es reuneixi el grup de treball que, fa tres anys, es va preveure constituir entre l’Ajuntament, la junta constructora del temple i el veïnat per estudiar com encaixar la finalització del monumental edifici amb els edificis dels voltants. En aquest sentit, encara resta pendent resoldre si s’aprova que tiri endavant l’enderrocament de prop d’un miler d’habitatges per estendre l’escalinata al carrer Mallorca per accedir a la façana de la Glòria, una possibilitat que va provocar que el veïnat es manifestés mesos abans que la Covid irrompés.

L’Associació de Veïns es queixa que el Consistori i la Junta de la Sagrada Família “estan incomplint el compromís” de crear la mesa de debat, que demana que es convoqui de forma “immediata”. Fins ara, només s’ha reunit un cop, el 5 de març de 2020, quan es va constituir, pocs dies abans de declarar-se el primer estat d’alarma a causa del coronavirus.

“S’ha paralitzat totalment aquest grup de treball perquè ni l’Ajuntament ni el Temple no han volgut activar-lo un cop passada la fase més dura de la pandèmia”, critica el col·lectiu veïnal. L’organització troba “immoral” que la junta constructora continuiï amb les obres endavant, “oblidant-se del Grup de Treball i de les reivindicacions del barri”, protesta.

A més, creu que l’actitud del consistori és “totalment irresponsable”. Qualifica d'”indigne” que no hagi clarificat encara el futur de desenes de famílies que habiten pisos que podrien anar a terra. En aquest sentit, troba a faltar “un plantejament ferm sobre com es resoldrà el dret a l’habitatge a l’entorn més proper”.

Capacitat al límit

Alhora, retreu al govern municipal que no citi els components de la mesa. En aquest sentit, assegura que l’Ajuntament ha ignorat les “reiterades peticions” de l’entitat per revifar el grup i també li recrimina que permeti que les obres s’hagin reprès sense que la mesa de debat s’hagi pronunciat.

“La nostra preocupació encara s’està incrementant quan veiem, per les declaracions d’uns i d’altres, que es vol recuperar a corre-cuita el volum de visitants de l’any 2019, 4,5 milions de visites, equivalents a 15.000 visites diàries”, afegeix l’Associació de Veïns. L’entitat s’oposa a la pretensió de recuperar el nivell d’afluència previ a la pandèmia i que, recorden, va generar uns 103 milions d’euros en ingressos a la Sagrada Família.

“És inassumible”, pensa el col·lectiu de veïns, que alerta que la capacitat de l’entorn per absorbir turistes i curiosos no dona més de si. “La demostració la vàrem tenir el mateix any 2019 quan vàrem detectar 10 àrees sobresaturades i 9 saturades a l’entorn de les illes més properes al temple, espais en els quals és impossible deambular amb normalitat”, avisa. Per la seva banda, la junta constructora va anunciar dies enrere que la torre més elevada que fins ara té la basílica, la de la Verge Maria, s’inaugurarà el 8 de desembre, quan s’il·luminarà l’estel que la coronarà.

Més notícies
Imatge d'arxiu de les obres de la Sagrada Família / Jordi Play

L’estel al capdamunt de la Sagrada Família, a punt per il·luminar-se

Notícia: L’estel al capdamunt de la Sagrada Família, a punt per il·luminar-se
Comparteix
La torre de la Verge Maria, per ara la més alta del temple, s'inaugurarà amb una jornada d'actes el 8 de desembre
Notícia: L’estel al capdamunt de la Sagrada Família, a punt per il·luminar-se - Mobile
Habitatges al districte de Sarrià-Sant Gervasi / Ajuntament de Barcelona

Els barris amb pisos de prop d’un milió d’euros on tornen els compradors

Notícia: Els barris amb pisos de prop d’un milió d’euros on tornen els compradors
Comparteix
Zones com Galvany o la Bonanova registren ja més vendes que fa dos anys i per preus elevadíssims
Notícia: Els barris amb pisos de prop d’un milió d’euros on tornen els compradors - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mireia Blai a novembre 15, 2021 | 18:55
  Mireia Blai novembre 15, 2021 | 18:55
  Doncs jo visc al Barri de la Sagrada Família i vull que segueixin les obres fins que s’acabi. I a mi el turistes no em molesten, la veritat. Algú que deu tenir la pell molt fina i voldria viure al Pirineu, aquest deu ser el que es queixa. Com deia el meu pare, qui no vulgui pols que no vagi a l’era. Hi ha molts barris, pobles i ciutats on poder viure lluny dels turistes, a mi no m’els feu fora si us plau.
  • Icona del comentari de: Juli a novembre 15, 2021 | 20:08
   Juli novembre 15, 2021 | 20:08
   El teu comentari crec que no es el mes normal. Viure amb tans turistes de manera diaria i amb tantes aglomeracions no es gens sgradable. Sensa dir que aixo genera una alta inseguretat , bruticia i moltes altres coses. No es questio de viure els pirineus com dius tu. Es questio de fer les coses ben fetes . Potser seria millor wue anesis tu als pirineus o fins i tot a la lluna estaries millor.
 2. Icona del comentari de: Ángel Herrera a novembre 15, 2021 | 23:20
  Ángel Herrera novembre 15, 2021 | 23:20
  Abans que els Veins i era la Sagrada Familia Denuncieu a qui va fer negoci amb la construcció d'edificis i els que ho van permetre
 3. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 16, 2021 | 06:20
  ciutadà novembre 16, 2021 | 06:20
  Molt bé, Angel Herrera!. Aquesta es la qüestió. Pel que fa al Temple...... doncs crec que se'n pot dir el mateix que del de Basili el Benaurat, a Moscú: és molt maca, o molt lletja, segons com te la mires.
 4. Icona del comentari de: Rosa Corominas a novembre 16, 2021 | 10:09
  Rosa Corominas novembre 16, 2021 | 10:09
  Totalment d'acord amb la Mireia Blanc!. Jo també visc al barri d la Sagrada Família desde fa més de 50 anys i aquest problema d'habitatges ve de molt lluny. La Sagrada Família hi era molt abans que els pisos, que quan es varen construir els terrenys ja estaven afectats i en tot cas si s'ha de demanar responsabilitats a algú es al fantàstic alcalde Sr. Porcioles i a Nuñez i Navarro qu'es deurien forrar tots però que aquella construcció era il·legal, per tant aquests pisos han estat afectats desde sempre i lo que sembla normal és que quan algú compra un pis sobretot en llocs que poden ser problemàtics es lògic que primert de tot informar-se si no poden estar afectats i si els propietaris actuals ho haguessin fet segurament no els haurien comprat.En quant al turisme benvingut sigui no només pel Temple però també per tots els comerços de la rodalia i per tota Barcelona, ja que aquest Temple tant criticat es el numero 1 dels monuments visitats a tota Europa. I....qui no vulgui pols que no vagi a l'era.....
 5. Icona del comentari de: Dani a novembre 16, 2021 | 10:22
  Dani novembre 16, 2021 | 10:22
  La Gran Mona de Pasqua a punt de finalitzar: tots els llepaciris contents!
  • Icona del comentari de: Pep a novembre 16, 2021 | 13:10
   Pep novembre 16, 2021 | 13:10
   Ben aviat la Creu també t’il.luminarà a tu i així ja no hauràs de seguir patint.
 6. Icona del comentari de: Roda Corominas a novembre 16, 2021 | 12:34
  Roda Corominas novembre 16, 2021 | 12:34
  Quin comentari tant inteligent el seu Dani !!!!, ja es veu que o no n'hi ha no en raja......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa