Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La inseguretat segueix sent el principal problema dels barcelonins
  • CA

La inseguretat segueix sent el principal problema dels barcelonins, seguida de l’accés a l’habitatge, l’atur i la neteja, segons l’última Enquesta de Serveis Municipals. Tot i que ha baixat 3,5 punts respecte a l’anterior informe, la gestió de la inseguretat (14,5%) es manté com la gran maldecap del govern municipal, que malgrat tot ha celebrat el canvi de tendència que suposa després de dos anys seguits de creixement.

Amb l’augment de delictes registrat el 2019, el problema de la inseguretat es va disparar fins al 17%, el triple que any anterior, i va tocar sostre el 2020 amb un 18%. Els districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Sant Martí són els que més queixes registren, mentre que a Gràcia, l’Eixample i la zona alta de la ciutat no té tanta repercussió. En canvi, la millora de la situació epidemiològica ha fet caure en picat la Covid, que ara és l’onzè problema que més preocupa.

Un problema de ciutat

Tot i les males dades, la inseguretat només és el principal motiu per suspendre la gestió del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni en el 5,1% dels casos, mentre que quan es pregunta als enquestats per la seva situació personal la inseguretat baixa fins al tercer lloc (7,2%) de la llista de prioritats a resoldre.  

La radiografia de les preocupacions presentada pel govern municipal és molt semblant a la que reflectia el Baròmetre Semestral publicat abans de l’estiu, on el 14% dels entrevistats citaven la inseguretat com a primer problema de la ciutat, per davant de la gestió política (8,4%), l’atur (8,1%) i l’accés a l’habitatge (8,1%).

Crítiques a banda i banda

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha valorat com a molt “preocupants” els resultats de l’Enquesta de Serveis i ha apuntat que les respostes deixen entreveure “problemes estructurals” als quals el govern municipal “no sap donar-hi resposta” i reflecteixen un “estancament de la insatisfacció” dels veïns.

Però les crítiques no arriben només des de l’oposició. Fa una setmana el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va fer unes declaracions molt polèmiques en què va atribuir el problema d’inseguretat de Barcelona a la “degradació” de la ciutat. “Una ciutat endreçada urbanísticament ofereix més seguretat que una ciutat desendreçada, i a Barcelona tenim un problema de desendreça des de fa temps”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a octubre 26, 2021 | 15:20
    Josep octubre 26, 2021 | 15:20
    Culpa de la xusma que vota colau
  2. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a octubre 26, 2021 | 19:25
    Amb els comuns no podem octubre 26, 2021 | 19:25
    Per obra i gràcia de la frau kolau. Quan l'alcaldessa és una okupa irresponsable, la inseguretat sempre serà el primer problema. On és la guàrdia urbana. No es veu una parella de guàrdies urbans, caminant per algun carrer de la ciutat, ni pagant. Si es posessin a qualsevol cruïlla, no pararien de guanyar pasta, amb la gran quantitat de conductors, que fan ús del mòbil, i més i més i més ....
  3. Icona del comentari de: Anònim a octubre 27, 2021 | 18:55
    Anònim octubre 27, 2021 | 18:55
    Volem acuiïiiiiiiir !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa