Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle atribueix la inseguretat de Barcelona a la “degradació” de la ciutat

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha atribuït el problema d’inseguretat que viu la capital catalana a la “degradació” de la ciutat en els últims anys. Segons ha explicat Batlle durant una entrevista a BCN Diàlegs, a Barcelona “existeix un hàbitat que afavoreix les situacions d’inseguretat” i ha defensat que el “problema” no és qüestió de coordinació policial, sinó de “degradació de l’entorn urbà”.

En opinió de Barcelona, la pandèmia de Covid-19 ha fet aflorar “problemes de convivència que s’exacerben” per la tensió i la “irritabilitat” que genera viure en una ciutat amb una densitat de població de més de 15.000 persones per kilòmetre quadrat. “Una ciutat endreçada urbanísticament ofereix més seguretat que una ciutat desendreçada, i a Barcelona tenim un problema de desendreça des de fa temps”, ha insistit.

Cordó dels Mossos d’Esquadra durant el dispositiu per dispersar els grups violents del botellot del Bogatell / ACN

Recomposició de relacions

Tot i això, Batlle ha celebrat l’increment d’efectius policials dels dos últims anys, tant a la Guàrdia Urbana com als Mossos d’Esquadra. “Barcelona tenia un problema de dotació policial”, ha dit, però també de “desconfiança” entre la policia barcelonina i la cúpula política de l’Ajuntament, en referència –tot i que no ho ha dit explícitament– a les polèmiques obertes pels comuns des del seu aterratge al consistori, entre els quals hi ha la sempre promesa i mai executada intenció d’acabar amb els antiavalots de la Urbana.

El regidor del PSC-Unit per Avançar creu que la recuperació de la confiança de la policia barcelonina és un dels temes que s’han treballat “bé” des de la seva arribada i s’ha atribuït el mèrit de “recompondre” les relacions amb els Mossos d’Esquadra, tant a escala de comandaments com a peu de carrer. “Ens miraven de reüll”, assegura. Batlle també ha demanat més coordinació a l’Hospitalet, Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià per afrontar el problema de la seguretat a escala comarcal.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Caldir-ho a octubre 18, 2021 | 18:41
  Caldir-ho octubre 18, 2021 | 18:41
  Degradació deguda a la dependència exagerada del turisme, droga-addicció, prostitució o a la droga-addicció, dependència exagerada del turisme, prostitució o la prostitució, dependència exagerada del turisme i droga-addicció... si hi afegim especulació salvatge, contaminació de tota mena, poc sentit comú i poc sentit cívic de molts d'habitants de la ciutat de Barcelona i la seva aglomeració, tenim tots els ingredients per aconseguir un indret poc habitable i "degradat". Si en sou escèptics o negacionistes en aquesta qüestió, consulteu les dades dels "productes" que apareixen a les anàlisis d'aigües residuals de Barcelona, el percentatge exagerat del turisme en l'economia de la ciutat (i del país) i els índex de prostitució, de pisos i locals "comercials" dedicats a aquesta "activitat" i com es disparen els índex quan a Fira de Barcelona i a Fira 2 de l'Hospitalet de Llobregat hi fan alguna "activitat"...
  • Icona del comentari de: magrab a octubre 18, 2021 | 19:31
   magrab octubre 18, 2021 | 19:31
   Degradació i irritabilitat = Alcaldessa i el seu equip i la seva negligència mentres juguen a superilles.
 2. Icona del comentari de: Ricard a octubre 18, 2021 | 20:58
  Ricard octubre 18, 2021 | 20:58
  Tenim un Ajuntament molt ingenu o molt incompetent. Hi ha una colla de delinqüents impunes a Barcelona. A part hi ha milers de barcelonins profundament incívics i, per tant, antisocials. L'1 d'octubre va fer molt de mal: fer les coses pacíficament i democràtica no gaudeix de protecció pública, sinó que UE per votar la policia (!!!) t'agredeix (!!!). En canvi tot delinqüent i incívic té via lliure. És el món a l'inrevés. Les persones honrades paguen impostos, segueixen les normes però tenen càstig.
 3. Icona del comentari de: Jordi Sentenys a octubre 19, 2021 | 07:20
  Jordi Sentenys octubre 19, 2021 | 07:20
  8.000.000 de mamifers humans , 2 milions de mangantes importats per les ESQUERRES PER LA DELINQUENCIA i la BRUTICIA. PSC.ERC.COMUNS, EL TRICORNIO PER LA DELINQUENCIA BEN PAGADA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa