Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La reforma del Port Olímpic començarà el pròxim abril
  • CA

La primera fase de les obres de reforma del Port Olímpic de Barcelona començaran el pròxim mes d’abril. L’Ajuntament de Barcelona ha informat aquest dissabte que la comissió de govern ha aprovat recentment els treballs d’adequació dels locals del Moll de Mestral i dels locals del Dic de Recer. Totes dues remodelacions tindran un cost de 21,8 milions d’euros i es preveu que finalitzin durant el primer trimestre de 2023.

L’Ajuntament planifica obres pressupostades en més de 40 milions d’euros durant els pròxims sis anys per materialitzar la reforma del Port Olímpic. El consistori explica que, amb l’inici de la remodelació, es vol refer el model del port, caracteritzat per l’oferta de locals d’oci nocturn fins ara. En aquest sentit, el govern municipal de comuns i socialistes “un nou model d’usos i activitats centrats en l’economia blava”. És a dir, activitat empresarial vinculada al mar, i que el consistori etiqueta de “no contaminant”.

Al Moll de Mestral es concentrarà una nova sala d’actes per a 150 persones, espais on s’allotjaran locals d’economia blava, locals d’activitat nàutica i de serveis del Port Olímpic. Alhora, s’estendrà un passeig amb una pèrgola a sobre. El projecte comporta una despesa de 10,4 milions d’euros.

Recreació de la reforma del Dic de Recer, al Port Olímpic / Ajuntament de Barcelona
Recreació de la reforma del Dic de Recer, al Port Olímpic / Ajuntament de Barcelona

Alhora, el Dic de Recer acollirà serveis nàutics i altres orientats a l’economia blava. Es planifica també crear noves zones de passeig i d’estada. S’hi destina una inversió d’11,4 milions d’euros.

Segons l’Ajuntament, els canvis que es volen implantar al Port Olímpic han de contribuir a transformar-lo en “un espai de referència en la vida ciutadana, amb la nàutica popular, l’esport i la divulgació com a activitats centrals”. La finalitat és que “s’integri amb la ciutat, fent-lo més accessible, més amable i amb més zones per a la trobada ciutadana i els usos socials i quotidians de la ciutat, especialment del districte de Sant Martí”.

El consistori recalca que la remodelació ha de suposar la creació de 250 llocs de treball nous vinculats a activitats marítimes. Sosté que també ha de significar també mitigar riscos pel canvi climàtic al Port Olímpic.

Més notícies
Infants amb mascareta als carrers de Barcelona durant la 6a onada de pandèmia per Covid-19 / Jordi Play
Barcelona bat el rècord de contagis alhora que les morts per Covid decauen
Notícia: Barcelona bat el rècord de contagis alhora que les morts per Covid decauen
Comparteix
Les infeccions es multipliquen per vuit respecte un any enrere i la mortalitat és quatre cops inferior
Els 100 metges seleccionats per la revista Forbes el 2021 / Europa Press
Aquests són els 100 millors metges d’Espanya, segons Forbes
Notícia: Aquests són els 100 millors metges d’Espanya, segons Forbes
Comparteix
La llista està formada per professionals de 25 especialitats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa