Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Incivisme i porqueria en un espai ocult del Raval

L’espai que queda ocult darrere la Facultat de Geografia i Història de la UB als jardins de Victoria de los Àngeles, al Raval, ha esdevingut un autèntic cau de brutícia i incivisme. Així ho ha denunciat un grup de veïns del Raval Nord en referència a aquesta zona on es pot accedir des de la universitat, pels carrers de les Ramelleres i també des de Montalegre.

Els veïns es queixen del modus operandi de diverses persones que, durant el dia, es dediquen a muntar-hi un campament, consumir droga i generar grans quantitats de deixalles. Les molèsties desapareixen de nit atès que el lloc es tanca.

Presència de rates fa mig any

De fet, el proppassat maig els veïns ja van denunciar una situació semblant amb l’agreujant de la presència de rates. Per tot plegat, reclamen a l’Ajuntament de Barcelona que es mulli sobre l’ús que ha de tenir l’espai “degradat”, cedit actualment a la Universitat de Barcelona. Es dona la circumstància que, just al davant de l’espai brut, es troba el jaciment arqueològic de la UB on els estudiants fan pràctiques.

Els veïns asseguren que han intercanviat nombrosos correus electrònics amb l’Ajuntament on es proposen possibles solucions que es poden aplicar. Una d’elles va ser la col·locació d’un conjunt de tanques per intentar dificultar l’accés a la zona però no va reeixir.

La reforma de l’espai tampoc va funcionar

Una altra mesura aplicada va ser la reforma de l’espai amb la idea d’integrar-lo als jardins i que es transformés en una zona de pas entre el Raval i el CCCB però la iniciativa va acabar en un calaix.

Des de la UB admeten que existeix un problema amb aquesta zona i per aquest motiu han traslladat el malestar al districte de Ciutat Vella. Fonts del govern municipal expliquen que no en sabien res i que d’ara endavant actuaran però no pas d’ofici sinó sempre que rebin queixes. Des de l’Ajuntament comenten que actualment damunt la taula no hi ha prevista cap actuació en aquest espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa