L’impost d’escombraries s’apujarà un 5% a l’àrea metropolitana

L'AMB justifica l'increment amb l'augment del cànon que cobra la Generalitat per gestionar els residus

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat de forma inicial l’augment del 5% de l’impost de les escombraries, que es paga a través del rebut de l’aigua. Es tracta de la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus (TMTR) i s’incrementarà a partir de l’1 de gener de l’any que ve. L’òrgan presidit per Ada Colau justifica el canvi amb l‘increment del cànon que la Generalitat cobra a l’AMB per gestionar els residus dels ciutadans.

Segons ha dit l’autoritat metropolitana en un comunicat, l’Agència de Residus de Catalunya ha apujat un 14% el cànon respecte al de l’any passat, cosa que obliga l’AMB a cobrar un 5% més de la taxa de les escombraries. Amb tot, l’àrea metropolitana reivindica que “només” el 85% del cost del tractament de residus està cobert amb l’impost. La resta la paga l’AMB. 

Els domicilis i les empreses han de pagar l’impost de la brossa per finançar el tractament de les escombraries a l’àrea metropolitana. Segons dades de l’AMB, 1.200.000 particulars i 150.000 empreses l’abonen. Les tarifes varien segons la quantitat de residus que es produeixin i la proporció que siguin reciclats. Com menys residus es produeixin i més se’n reciclin, l’impost és menor. 

Nou comentari