Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’impost d’escombraries s’apujarà un 5% a l’àrea metropolitana
  • CA

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat de forma inicial l’augment del 5% de l’impost de les escombraries, que es paga a través del rebut de l’aigua. Es tracta de la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus (TMTR) i s’incrementarà a partir de l’1 de gener de l’any que ve. L’òrgan presidit per Ada Colau justifica el canvi amb l‘increment del cànon que la Generalitat cobra a l’AMB per gestionar els residus dels ciutadans.

Segons ha dit l’autoritat metropolitana en un comunicat, l’Agència de Residus de Catalunya ha apujat un 14% el cànon respecte al de l’any passat, cosa que obliga l’AMB a cobrar un 5% més de la taxa de les escombraries. Amb tot, l’àrea metropolitana reivindica que “només” el 85% del cost del tractament de residus està cobert amb l’impost. La resta la paga l’AMB. 

Els domicilis i les empreses han de pagar l’impost de la brossa per finançar el tractament de les escombraries a l’àrea metropolitana. Segons dades de l’AMB, 1.200.000 particulars i 150.000 empreses l’abonen. Les tarifes varien segons la quantitat de residus que es produeixin i la proporció que siguin reciclats. Com menys residus es produeixin i més se’n reciclin, l’impost és menor. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa