Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Important descens dels casos positius a Barcelona
  • CA

El nombre de casos positius de Covid-19 segueix baixant per segons setmana consecutiva. Segons les últimes dades definitives del departament de Salut, entre el 30 d’octubre i el 5 de novembre a Barcelona s’han registrat 4.830 casos, un 21,4% menys que en els set dies precedents. A les xifres que maneja l’Agència de salut Pública de Barcelona, que encara són provisionals, es detecta un descens una mica més pronunciat, del 25%.

En qualsevol cas, es confirma la tendència apuntada per les autoritats sanitàries, que veuen amb alleujament com la capital catalana ha deixat enrere el “pic de contagis” i ara pot centrar tots els seus esforços a evitar el desbordament dels hospitals. El risc de rebrot a Barcelona està a 601 punts, 400 menys que fa tot just dues setmanes, i la taxa de contagi (Rt) es manté per sota de 1 –imprescindible per contenir la pandèmia– per sisè dia consecutiu.

Tots els districtes milloren

Segons les dades que publica l’ASPB, tots els districtes de Barcelona han registrat una millora substancial en el nombre de casos positius. Les Corts és el districte on s’ha produït el major descens en les dues últimes setmanes, ja que han caigut un 50%. Ciutat Vella (-35%), l’Eixample (-37%), Sants-Montjuïc (-39%), Sarrià-Sant Gervasi (-37%), Gràcia (-34%) i Horta-Guinardó (-37%) també tenen una evolució molt positiva de la pandèmia.

En canvi, la frenada de la propagació del virus és més lenta a tota la zona del Besòs. A Sant Andreu només els nous casos només han baixat un 9%, mentre que a Sant Martí (-17%) i Nou Barris (-22%) el descens també és més lent que a la resta de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa