Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un home se suïcida al metro de Verdaguer
  • CA

El servei habitual de la línia blava (L5) del metro s’ha vist interromput aquest migdia després que un home s’hagi suïcidat llançant-se a les vies del tren. Els fets s’han produït a l’estació de Verdaguer. Fonts sanitàries informen que el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) s’ha desplaçat fins al lloc, però ja no hi havia res a fer. Tampoc s’ha pogut identificar la persona morta i, per tant, se’n desconeix l’edat. Només es té constància que és un home. Des dels Mossos d’Esquadra, els encarregats d’identificar l’home a partir d’ara, expressen que encara s’està treballant en la identificació del cadàver.

Pel que fa al servei del metro, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat de la incidencia a les 14:22h. En aquell moment s’ha avisat que el funcionament complet de la línia quedava suspès. Així, els metros funcionaven des de Cornellà Centre fins a Hospital Clínic, i de Vall d’Hebron a Sagrera. Per compensar-ho, s’ha disposat un autobús llançadora que resolgués la manca d’utilitat de les estacions de Diagonal, Verdaguer, Sagrada Família, Sant Pau Dos de Maig i Camp de l’Arpa. Poc després, l’afectació s’ha vist reduïda a només tres parades i, finalment, a les 15:47h s’ha donat el servei per restablert. El vestíbul secundari de l’estació de Verdaguer, però, ha quedat tancat al públic durant vint minuts més. S’hi estaven fent les tasques de retirada del cadàver.

Darrerament, les administacions estan intensificant la preocupació pels casos de suïcidi, especialment arran de la crisi de salut mental que ha suposat la pandèmia. Així, el departament de Salut va presentar recentment un pla de país per incrementar el suport als supervivents, als familiars i als professonals. El projecte inclou mesures de prevenció i control de la conducta suïcida que fins ara mai s’havien implantat a Catalunya. De la mateixa manera, l’Ajuntament de Barcelona ja fa un any que va crear el Telèfon de Prevenció del Suïcidi i en només un any s’han atès més de 3.000 trucades. Darrerament, se’n registren prop d’un centenar cada setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa