Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un home roba una bicicleta al Raval mentre ningú fa res per evitar-ho
  • CA

Tot i que a Barcelona i altres ciutats d’arreu del món s’han vist tota mena de robatoris, encara hi ha alguns que sorprenen. Un exemple és el que va compartir aquest dijous a Twitter l’usuari @aviSiset_a través d’un vídeo. Les imatges no només mostren com un home roba una bicicleta davant del Bar Restaurant Victoria, situat al número 8 del carrer dels Àngels (El Raval), també com gairebé cap de les persones que presencien el delicte fan res per evitar-lo.

Només un home persegueix al lladre, sense èxit, i un altre l’intenta aturar, però sense gaire entusiasme, com si sabés que no podia fer per evitar-ho. Pel que fa a la resta, es queden immòbils, mirant com s’emporta la bicicleta mentre se sent dues dones alertant: “Està robant la bicicleta”.

El 2021 es van robar 870 bicicletes

Gairebé tots els barcelonins que es mouen amb aquest mitjà de transport de dues rodes sabran que a Barcelona és fàcil que robin bicicletes si aquestes són bones i si s’aparquen al carrer. Un estudi de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) City Lab Barcelona de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ‘El Robatori de Bicicletes a Barcelona’, publicat el passat setembre, alertava que el 2021 es van robar un total de 870. Tot i això, l’estudi també va concloure que podrien ser més perquè hi ha robatoris que no es denuncien.

Altres dades interessants d’aquest treball és que sembla que aquesta mena de delictes estan lluny d’erradicar-se, ja que també es va concloure que s’havia produït un augment respecte al 2019. Una altra conclusió important, sobretot perquè els ciclistes tinguin més constància d’on cal evitar aparcar la bicicleta, són els barris on es van denunciar més robatoris de bicicletes el 2019. El principal afectat és el barri en el qual es va produir el succés denunciat a Twitter: El Raval, que va acumular 64 denúncies. El seguia la Dreta de l’Eixample i la Barceloneta, que juntes sumaven 55; després estava el Parc i la llacuna del Poblenou, amb 38; i el barri Gòtic, on constaven 37.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a desembre 10, 2022 | 13:56
    fat boy desembre 10, 2022 | 13:56
    A Barcelona et carden una punyalada perque no els agraden les teves corbates com per ficar-se en si li roben la bici a un altre. Total perque el deixin anar en menys de 24 hores.
    • Icona del comentari de: Ricard a desembre 10, 2022 | 18:19
      Ricard desembre 10, 2022 | 18:19
      Amb això tens tota la raó.
  2. Icona del comentari de: Ricard a desembre 10, 2022 | 14:14
    Ricard desembre 10, 2022 | 14:14
    La covardia és més fàcil que la valentia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa