La història de la Manuela, la veïna desnonada mentre esperava un pis d’emergència

L'Ajuntament de Barcelona havia demanat aturar l'execució perquè la dona hauria marxat en 15 dies

La Manuela va demanar un pis a la Mesa d’emergència el 21 de gener d’aquest any i el tindrà al llarg del mes de desembre. Aquesta veïna del carrer Obradors del barri Gòtic, a Ciutat Vella, ha estat desnonada avui malgrat els intents de l’Ajuntament de Barcelona d’aturar l’execució. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ho va anunciar a través de Twitter, abans d’avisar que avui seria el desnonament. 

[r:1]

El llançament finalment ha sortit endavant i la Manuela ha estat desnonada. Ara haurà d’esperar dues setmanes abans d’entrar al pis d’emergència assignat pel consistori. La veïna va saber ahir a la tarda que havia estat acceptada en un pis d’emergència, segons el col·lectiu Resistim al Gòtic, però la jutgessa va decidir mantenir el desnonament sense esperar 15 dies perquè la Manuela marxés. Ara, serà reallotjada de forma temporal fins que pugui entrar al nou pis. 

Resistim al Gòtic ha denunciat que el carrer Obradors s’ha llevat “militaritzat” per executar el desnonament. “Ens quedem amb un regust agredolç”, ha lamentat el col·lectiu, que celebra haver aconseguit un pis per a la Manuela però deplora que sobre ella ha caigut “tot el pes de la violència judicial, institucional i policial”. 

Més informació

Nou comentari