Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Guerra contra el soroll a Barcelona: “No volem ser la discoteca d’Europa”

Veïns de diferents barris de Barcelona afectats pel fort soroll que hi ha a les nits a la capital catalana s’han unit en un acte a la plaça George Orwell per denunciar “l’impacte acústic” que pateixen. En aquest acte conjunt s’hi han agrupat veïns de zones tan diverses com Gràcia, el Poble-Sec, el triangle lúdic del Poblenou, el carrer Enric Granados o la Font de la Guatlla molestos pel fort soroll que senten des de casa seva a causa de l’oci nocturn d’aquelles zones. “No volem que Barcelona sigui la discoteca d’Europa”, afirmen amb contundència.

Cansats d’aquesta situació, els veïns d’aquestes zones molt concorregudes de nit reclamen “voluntat política” per actuar amb “urgència” i solucionar el problema de la contaminació acústica. Aquestes demandes les han expressat durant l’acte unitari que s’ha celebrat aquest matí coincidint amb el Dia Internacional de Conscienciació sobre el soroll.

“L’espai públic s’ha anat convertint en una espècie de parc temàtic”, assegura la Marité Alonso, una veïna del barri de Gràcia que denuncia “l’empitjorament del barri” dels darrers anys. A més, també ha volgut afegir que els set dies de la setmana “se superen els valors de 60-65 dB durant el dia i els 50 dB durant la nit”, que són els valors estipulats. Una idea que també comparteix Jerónimo Lorenzo, un veí del Poblenou, que assegura que els veïns de la zona lúdica se senten “deshumanitzats” i han de conviure amb incivisme, aldarulls, crits i brutícia.

“L’alcaldia de nit”

Aprofitant també el Dia Internacional de Conscienciació sobre el soroll, el candidat a l’alcaldia de Barcelona per Esquerra Republicana, Ernest Maragall, proposa impulsar la figura de “l’alcaldia de nit” per garantir el descans veïnal. Es tracta d’una persona responsable del funcionament de la ciutat durant la nit que disposi d’un equip “suficient” per controlar la capital catalana des de les 22 hores de la nit fins a les 6 hores de l’endemà, quan la llum solar torna a ocupar els carrers.

Seguint en aquesta línia, Maragall ha titllat “d’inacceptable” que en el 90% dels sonòmetres de la ciutat se superin els llindars màxims de soroll establerts per l’OMS. I, per aquest motiu, proposa endurir les restriccions actuals i “instal·lar més sonòmetres a la ciutat”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a abril 26, 2023 | 19:40
  Ricard abril 26, 2023 | 19:40
  La negligència criminal de TOTS els ajuntaments quan al control del soroll és proverbial. Paguem religiosament impostos a qui no ens protegeix dels abusos amb la mateixa religiositat. Repugnant.
  • Icona del comentari de: Abstencionista a abril 27, 2023 | 07:59
   Abstencionista abril 27, 2023 | 07:59
   Cert. Per aixó jo no vaig a votar. Fer-ho és llegitimar aquestes coses.
 2. Icona del comentari de: Vendetta a abril 26, 2023 | 22:10
  Vendetta abril 26, 2023 | 22:10
  Es el runrun de la colau disfruteu del votat
 3. Icona del comentari de: Vilatà. a abril 27, 2023 | 08:43
  Vilatà. abril 27, 2023 | 08:43
  Què digueu?. Però, si a Barcelona s'hi està tan be.......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa