Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Greenpeace aplaudeix les mesures pel clima de Colau però demana “ambició” amb el peatge urbà
  • CA

L’organització pel medi ambient Greenpeace ha donat el seu vistiplau a la declaració d’emergència climàtica i a les mesures que va proposar el govern d’Ada Colau aquest dimecres. El compromís del consistori barceloní situa la ciutat en la “primera línia de la lluita contra la crisi climàtica a tot l’Estat”, ha assegurat el coordinador de mobilització de Greenpeace, Fernando Fernández, en un comunicat. Reconeix “l’aposta decidida” per la reducció de gasos d’efecte hivernacle amb la vista posada al 2030 i celebra que es posi el focus en les emissions generades a l’aeroport i el port. Ara bé, en un article de vuit paràgrafs, insisteix dues vegades en la “necessitat apressant d’establir un peatge anticontaminació”

Així, l’article premia públicament el rumb que ha agafat el govern de Barcelona en Comú i el PSC al voltant de l’emergència climàtica. Esmenta algunes de les mesures a les quals troba especial valor: com la reducció d’emissions procedents de sectors com la ramaderia industrial, ja que es preveu reduir el consum de carn als menjadors públics, l’implementació d’un pla d’energies renovables als edificis de l’Ajuntament o la voluntat de convertir Barcelona “en una ciutat lliure de plàstics d’un sol ús”, insisteix el representant de Greenpeace.

Tanmateix, també respecte algunes d’aquestes idees, puntualitza que existeixen “aspectes” en què consideren que “hauria d’haver-hi més concreció i ambició”. En aquest sentit, esmenta “l’adopció, aquest mateix 2020, de dos dies sense carn als menjadors municipals o la preparació del peatge anticontaminació”. Aquest mateix punt és un dels que van reclamar, en un comunicat conjunt, les entitats preocupades per l’emergència climàtica Climacció, Families For Future Barcelona, Fridays For Future Barcelona, Moviment per la Justícia Climàtica i Rebel·lió o Extinció Barcelona. Demanaven celeritat amb la proposta d’un peatge urbà que amplïi l’ambició de la Zona de Baixes Emissions que tot just va començar aquest gener. 

Mentrestant, des de Greenpeace recorden que les propostes del govern de Colau poden ser un exemple, però que han d’anar acompanyades de la voluntat del govern estatal i el de la Generalitat. “Moltes de les mesures han de ser abordades” pels executius autonòmic i central, apunta Fernández.​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa