Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gràcia i Sants recuperen l’Obrim Carrers

Després de la pausa d’estiu, Barcelona recupera la iniciativa Obrim Carrers. El carrer Gran de Gràcia i l’Eix Creu Coberta-Sants tornen a transformar-se en espais lliures de cotxes i plens de gent. De deu del matí a nou de la nit, durant cada cap de setmana, aquestes dues zones de la ciutat romandran tancades al trànsit.

Pel que fa al barri de Gràcia, el carrer Gran de Gràcia té tancada la seva circulació entre pla de Salmerón, la zona que fa la transició entre els Jardins de Salvador Espriu i el carrer Gran, i el carrer de Nil i Fabra, just abans de la plaça Lesseps. Per la seva banda, a Sants les restriccions de trànsit s’apliquen entre la plaça d’Espanya i el carrer de Munné. A Sants, precisament, demanen que aquesta iniciativa s’ampliï fins al carrer de Consell de Cent i ho faci de caràcter permanent, segons ha esmentat betevé.

Afectacions a la mobilitat

Les línies d’autobús no queden indemnes d’aquests talls de trànsit. A Gràcia les línies V17, 22 i 24 veuen afectat el seu recorregut en sentit muntanya. Aquestes tres línies es desvien per l’avinguda Diagonal quan arriben a la plaça del Cinc d’Oros, i recuperen el seu recorregut habitual a la plaça de Lesseps, després de pujar per la Via Augusta i l’avinguda de la Riera de Cassoles. El bus del barri 114 perd fins a 11 parades per aquests talls. TMB habilita 5 parades alternatives. Des de l’ens responsable del transport de la ciutat de Barcelona, recomanen les línies D40, H6, H8, V15, V17, 6, 7, 22, 24, 27, 33, 34, 39 i 116 de bus, i les línies L3 i L5 de metro, com a ruta alternativa.

Els talls als carrers de Barcelona | TMB

A Sants només hi ha tres línies d’autobús afectades. El D20 i el V5 que modifiquen el seu recorregut, i el 52 que no ofereix servei. El D20 en direcció a la plaça d’Espanya, es desvia per l’avinguda de Madrid, els carrers de Berlín, de Numància i de Tarragona, i en direcció al carrer de Sants ho fa pels carrers de Tarragona, la plaça dels Països Catalans, el passeig de Sant Antoni, el carrer dels Comtes de Bell-Lloc i l’avinguda de Madrid. Per la seva banda, el V5 només veu afectat el seu recorregut en un sentit, en direcció a Mare de Déu de Port, i l’autobús es desvia pel passeig de Sant Antoni i els carrers de Tarragona i del Consell de Cent.

Des de TMB recomanen la utilització de les línies de bus D20, D40, H8, H10, H12, H16, V1, V3, V5, V7, 13, 46, 54, 65, 79, 91, 109, 115 i 157, i les línies de metro L1, L3, L5, L9Sud i L10 Sud.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa