Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els gestors d’un asil de Barcelona neguen queixes en l’atenció a residents

L’empresa L’Onada Serveis Assistencials ha rebatut aquest dimarts que pretenguin reduir les hores d’atenció als residents del geriàtric Mossèn Vidal i Aunós del barri de la Bordeta, a Barcelona, tal com es queixen els familiars d’algunes persones que hi viuen. Aquest dilluns, els parents dels residents van acusar la companyia -que s’ha fet càrrec recentment del centre- de planejar una redistribució de l’horari dels treballadors que provocaria que cada empleat passi d’atendre 10 persones a 14, raó per la qual van demanar que hi intervingués la Generalitat, titular de l’asil.

En canvi, L’Onada ha negat en un comunicat que hagi aplicat cap reducció de l’horari d’atenció des que està al capdavant de l’equipament, el 21 de març passat. La firma sí admet que s’estan treballant “propostes” amb el comitè d’empresa, però subratlla que quan “definitivament” es decideixi implantar-ne alguna, es farà seguint les pautes de l’Estatut dels Treballadors i negociant amb els representants de la plantilla, “com no podia ser d’una altra manera”, ha puntualitzat. La companyia és una de les principals gestores de residències a l’Estat.

Alhora, L’Onada nega que aquestes propostes vulnerin el plec de clàusules del contracte, com sostenen els familiars. En sentit contrari, l’empresa assegura que està “per sobre” del que s’hi estableix pel que fa al nombre d’hores previstes d’atenció.

Per altra banda, la firma assegura que, atesa la “gravetat” de les manifestacions del comunicat dels familiars, aquest mateix dimarts ha enviat una carta a la presidenta de la Coordinadora Familiars de Residències 5 + 1 -que va difondre el comunicat- perquè “rectifiquin”. “A hores d’ara, encara no s’ha formalitzat cap canvi de ràtios ni d’horaris, tal com manifesten enganyosament”, addueix L’Onada. A la carta, L’Onada anuncia a la Coordinadora Familiars de Residències 5 + 1 “mesures judicials, tant per la via civil com penal, en el supòsit que facin cas omís” de la seva petició.

“Hem demanat reiterades vegades als representants d’aquestes entitats, que ens deixin treballar, i poc a poc farem els canvis necessaris per garantir el bon funcionament i sobretot la qualitat de vida de les persones usuàries del servei”, ha manifestat Cinta Pascual, responsable de L’Onada.

Més notícies
L'edifici Veles e Vents i part de la marina de València, construïts per la Copa Amèrica / JR

De València a Barcelona: quan la luxosa Copa Amèrica tapava la corrupció

Notícia: De València a Barcelona: quan la luxosa Copa Amèrica tapava la corrupció
Comparteix
La competició, que ha triat Barcelona com a seu per a 2024, va quedar associada als escàndols del PP a València, on es va disputar el 2007 i el 2010
Lildami en una actuació a la Damm en una imatge d'arxiu / Damm

Torna el Sant Jordi musical a l’antiga fàbrica Estrella Damm

Notícia: Torna el Sant Jordi musical a l’antiga fàbrica Estrella Damm
Comparteix
Com ja és tradició a Barcelona, i després de dues edicions sense celebrar-se, Estrella Damm torna a organitzar el Sant Jordi Musical i n’amplia el seu programa amb dos dies de festa plens de música, gastronomia, llibres i roses
Pere Pujol Ferrusola declara davant l'Audiència Nacional el 13 de novembre de 2015 / Eduardo Parra (Europa Press)

Els Mossos denuncien un dels fills de Pujol per conducció temerària i fuga

Notícia: Els Mossos denuncien un dels fills de Pujol per conducció temerària i fuga
Comparteix
Pere Pujol Ferrusola s'hauria negat a identificar-se
Una imatge d'arxiu de la masia Can Raentós / Jordi Play

La pressió immobiliària a Sarrià assetja una masia senyorial del segle XIX

Notícia: La pressió immobiliària a Sarrià assetja una masia senyorial del segle XIX
Comparteix
El veïnat lluita per frenar la construcció de pisos de luxe a Can Raventós. Reclama la municipalització de la finca i la preservació del seu jardí com a zona verda del barri

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa