Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat manté que hi ha la meitat d’infectats a les residències dels que diu Colau
  • CA

Si aquesta tarda l’alcaldessa Ada Colau assegurava que hi ha entre 700 i 750 persones amb simptomatologia de la Covid-19 a les residències de gent gran de Barcelona, aquest vespre el departament d’Afers Socials insistia en deixar-ne els casos confirmats en 336. La meitat. La gran diferència de xifres, segons ha apuntat Colau, rau en el fet “que la conselleria només compta els casos en què s’ha confirmat” la infecció de coronavirus “amb un test”, però “com que hi ha escassedat de tests i se’n fan pocs”, l’Ajuntament considera “que s’han de tenir en compte tots els casos amb simptomatologia i traslladar tots aquests avis”. 

El recompte d’aquesta nit ofert pel departament de la Generalitat, però, va més enllà i porta bones notícies. Un dels punts més interessants és que ahir hi havia 2.599 professionals de geriàtrics que havien hagut de ser aïllats i, en canvi, aquest dilluns s’ha reduit aquesta xifra fins als 1.850 casos. És a dir, en un sol dia s’han recuperat 750 professionals a un sector amb una situació de gran delicadesa.

Pel que fa a la resta de dades, Afers Socials ha informat que ja són 241 les persones mortes a residències barcelonines per coronavirus –36 més que ahir– i que hi ha 70 centres on almenys hi ha un resident infectat. 

Més notícies
Colau demana traslladar 700 avis de les residències en una setmana
Notícia: Colau demana traslladar 700 avis de les residències en una setmana
Comparteix
L'alcaldessa dobla la xifra d'usuaris dels geriàtrics que diu la Generalitat que s'han contagiat de Covid-19
El Govern manté el pols amb Colau tot i augmentar a 162 els avis de residències morts de Covid-19
Notícia: El Govern manté el pols amb Colau tot i augmentar a 162 els avis de residències morts de Covid-19
Comparteix
Afers Socials continua comptabilitzant un percentatge de centres amb positius molt inferior al que esgrimeix l'Ajuntament i evita parlar de més trasllats

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Teix a abril 07, 2020 | 12:04
    Teix abril 07, 2020 | 12:04
    No soc expert i, per tant, més que afirmar pregunto. La llei de reforma del règim local (2016) atribueix a les comunitats autònomes la prestació dels serveis socials (inclosos els geriàtrics). Només es reconeix als municipis la competència de “avaluació i informació de situacions de necessitat social i l’atenció immediata (…)”. Això no involucrava els ajuntaments abans del desgavell actual?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa