Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un generador espatllat, el malson dels veïns més propers a la Fabra i Coats
  • CA

Ja fa temps que els veïns que viuen al costat de l’antiga fàbrica de la Fabra i Coats han de conviure amb els nombrosos canvis que hi ha a la zona. Fa dues setmanes van veure com el Mercat de Sant Andreu, fins ara al carrer de Sant Adrià, canviava d’espai i els comerciants feien el trasllat. A això cal sumar-li les obres que està realitzant l’antiga fàbrica, que provoquen sorolls molt molestos que no deixen dormir al veïnat.

Concretament, els veïns andreuencs es queixen del soroll constant d’un generador que funciona les 24 hores del dia i no els deixa tranquils ni de dia ni de nit. Tant és el punt, que els afectats han arribat a trucar diversos cops als Mossos d’Esquadra i a la Guàrdia Urbana, malgrat no han aconseguit posar remei a la situació.

Mes i mig de molèsties

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, l’espai necessita llum durant totes les hores del dia i aquest fet fa que no puguin estar sense generador, si bé fins fa una setmana això no suposava cap tipus de problema. Les fonts consultades expliquen que el generador que hi havia fins al moment s’ha espatllat i els tècnics treballen d’urgència per arreglar-lo quan abans millor.

Fins llavors, però, caldrà conviure amb el nou aparell, que és més antic i que provoca sorolls molestos als que estan a prop. Tot i la urgència amb què treballen els tècnics, la situació es podria allargar fins a 45 dies. Tot i així, alguns veïns de Sant Andreu confien en què “ara que ja no cal dormir amb les finestres obertes, la situació es torni més sostenible”.

Destrosses patrimonials

No és l’única polèmica a què s’han d’enfrontar les obres de la Fabra i Coats. Fa uns mesos, tal com va explicar aquest diari, alguns veïns ja van denunciar a Twitter que havien aparegut algunes bigues centenàries de la fàbrica en un contenidor d’obres. Una situació que alguns usuaris van qualificar de “vergonya” i van lamentar que aquestes destrosses “no tenien cap tipus de justificació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa