Gala Pin: “Vaig cometre l’error de pensar que tothom prioritzaria el CAP”

La regidora de Ciutat Vella ha considerat que el nou centre del Raval Nord no és incompatible amb l'ampliació del MACBA

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha admès que va cometre “l’error” de pensar que “tothom prioritzaria el CAP”. Ho ha fet en una entrevista a Catalunya Ràdio i en referència a la polèmica suscitada per l’emplaçament del nou centre d’atenció sanitària del Raval, que seria a la Capella de la Misericòrdia. Aquest espai va ser cedit al MACBA perquè hi fes una ampliació. 

[r:1]

Pin ha prioritzat la localització del nou CAP perquè “el Raval és un barri complicat” i necessita el nou centre. A més, ha considerat que el museu pot expandir-se “en els seus voltants” i que el centre sanitari no pot fer-se a un altre lloc que no sigui la Misericòrdia. La regidora ha declarat que “durant 13 anys s’han buscat alternatives” però la capella és l’únic emplaçament viable pel nou CAP.

Ha coincidit amb la consellera de cultura, Laura Borràs, en dir que l’ampliació del museu i el nou centre sanitari no són incompatibles. Tot i així, ha criticat la conselleria perquè no ha volgut parlar d’alternatives per l’ampliació del MACBA. L’Ajuntament, ha afirmat Pin, té sobre la taula cinc opcions diferents per ampliar el museu en altres llocs. 

Pin ha defensat també que es tracta d’un ‘fals debat’ en un article conjunt amb el comissionat de Cultura, Joan Subirats –futur número 2 de Colau–, i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, publicat aquest dimarts a La Vanguardia. No obstant, els tres representants municipals recorden que l’ambulatori pateix “estretors i deteriorament” des de fa 13 anys en la seva ubicació actual, l’antic Antituberculós dissenyat per Sert. Es comprometen a buscar “alternatives òptimes” per compaginar les dues obres, però retreuen al MACBA que encara no hagi donat ús a la Capella dels Àngels, que li va ser cedida fa anys.

 

Més informació

Nou comentari