Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FOTOS | Els Reis estrenaran carrosses a la cavalcada de Barcelona
  • CA

Els Reis mags d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, ja tenen a punt les noves carrosses que els acompanyaran a la seva arribada a Barcelona. Així ho ha explicat l’Ajuntament durant la presentació d’una Cavalcada que enguany recuperarà l’esperit prepandèmic, malgrat no passar per la Via Laietana, actualment en obres. Tots tres Reis gaudiran de nous decorats, així com la carrossa de l’Estel, d’instruccions per Somiar i Joguines, que també es renoven. Tot plegat, en un seguici que tornarà a ser multitudinari i, per això, el tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, ha recomanat als barcelonins anar amb transport públic i tenir “paciència”.

La cavalcada tornarà a tenir una gran presència de públic, però també de voluntaris. S’espera que participin en aquesta edició 1.200 persones entre ballarins, actors, xanquers i voluntaris. D’altra banda, més enllà de les sis carrosses noves, els infants també podran recuperar una de les tradicions més esperades de la cavalcada: els caramels. Tornen les caramel·leres, que ja tenen preparat 7 tones de laminadores. Una altra de les novetats és que l’organització ha introduït la llengua els signes dins de les coreografies dels espectacles.

Detall de la carrossa del Rei Melcior i els seus patges | Pau Cortina (ACN)
Detalls de les noves carrosses de la Cavalcada 2023 | ACN

Un nou recorregut pels Reis, que no passaran per Via Laietana

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, serà l’encarregada de rebre els Reis al Portal de la Pau, cap a les quatre de la tarda. A partir d’aquí, les noves carrosses desfilaran per l’avinguda del Marquès de l’Argentera i evitaran la Via Laietana, passant pel Passeig de Colom fins a l’Avinguda Paral·lel i la ronda de Sant Pau. A partir d’aquí, la rua continuarà pel carrer d’Urgell i el de Sepúlveda, des d’on continuarà fins al seu final, a la Plaça d’Espanya. Un recorregut tan nou com excepcional. Des de l’Ajuntament remarquen, en aquest sentit, que els Reis tornaran al recorregut habitual quan acabin les obres al centre de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa